Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντονη κινητικότητα στον Εβρο

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές αρχές στον Εβρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην Αδριανούπολη, υπό τον φόβο νέας απόπειρας να περάσουν μαζικά τα ελληνικά σύνορα μετανάστες που συγκεντρώνονται στην απέναντι τουρκική πλευρά.

Δημοσιεύματα σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης και αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκροτήσει το αποκαλούμενο «καραβάνι του φωτός». Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται δεκάδες συγκεντρωμένοι στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι υποστηρίζεται πως ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αλλα βίντεο δείχνουν και αυξημένη κίνηση τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Μεταξύ των τουρκικών ΜΜΕ, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milliyet» σε άρθρο της, με τίτλο «Το "Καραβάνι του Φωτός" στον δρόμο για την Ευρώπη» αναφέρει ότι πρόσφυγες από Σουδάν, Συρία, Λίβανο, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη συγκεντρώνονται στους δρόμους της Αδριανούπολης και ετοιμάζονται να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα είτε από τον Εβρο είτε από το Αιγαίο. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η κινητοποίηση γίνεται μέσω ομάδων στο «Facebook» και το «Telegram» και ότι ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα με την πρώτη προσπάθεια, θα το επιχειρήσουν ξανά και ξανά.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Ιβάν Ντεμερτζίεφ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η Βουλγαρία προτίθεται να αναλάβει τον ρόλο του μεσάζοντα με την τουρκική πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ