Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κίνα αυξάνει την ετοιμότητά της και στρατιωτικά

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας «θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για πραγματική μάχη», δήλωσε μεσοβδόμαδα ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, με φόντο την όξυνση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας στην Ουκρανία και ενώ οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αυξάνουν τα εύφλεκτα «μέτωπα» σε Ασία - Ειρηνικό και όχι μόνο.

Μιλώντας σε σεμινάριο για την εθνική άμυνα και τη στρατιωτική μεταρρύθμιση, ο Σι είπε ότι «είναι επιτακτικό να συνοψίσουμε και να εφαρμόσουμε την πετυχημένη εμπειρία στις μεταρρυθμίσεις, να κατακτήσουμε νέες καταστάσεις και να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις των καθηκόντων (που υπάρχουν), να εστιάσουμε στην προετοιμασία μας για πολέμους και να διαθέτουμε το κουράγιο για εξερεύνηση και καινοτομίες».

Τα παραπάνω σημειώθηκαν ενώ η στρατιωτική ετοιμότητα του Πεκίνου μεγαλώνει και στα Στενά της Ταϊβάν - όπου τα γυμνάσια είναι διαρκή, με φόντο τις διαρκείς επισκέψεις Δυτικών αξιωματούχων στην Ταϊπέι - αλλά και ενώ βαθαίνουν αντιθέσεις και παζάρια, γύρω από νέα ή και παλιά σχήματα, όπως αυτά που σπρώχνουν η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας, Πένι Γουόνγκ, μετά από συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό της, Γουάνγκ Γι, δήλωσε πως οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα αποκατασταθούν, αλλά σταδιακά. Η Γουόνγκ μίλησε για «εποικοδομητική» συνάντηση αλλά πρόσθεσε ότι η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών αφορά «έναν μακρύ δρόμο με πολλά στάδια που πρέπει να περάσουν οι δύο πλευρές για να καταλήξουν σε μια πιο σταθερή σχέση».

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια κατέπλευσε στο λιμάνι της Νότιας Κορέας Μπουσάν (νότια) δύναμη κρούσης αμερικανικού αεροπλανοφόρου, για να συμμετάσχει μαζί με νοτιοκορεατικά πολεμικά πλοία σε κοινά γυμνάσια. Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο «USS Ronald Reagan» και τα σκάφη συνοδείας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ