Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τραγικές οι ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Με τον αγώνα τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εξασφάλισαν τη δωρεάν σίτιση

Από την παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων στον αντιπρύτανη για τη σίτιση
Από την παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων στον αντιπρύτανη για τη σίτιση
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα αναδεικνύει σε ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ, καλώντας τους φοιτητές και ιδιαίτερα τους πρωτοετείς να «αναζητήσουν τον υπεύθυνο για όσα ζουν, στην πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων».

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, δεν καλύπτονται όλοι οι φοιτητές της Καβάλας με δωρεάν σίτιση και μετακίνηση προς τις σχολές τους, ενώ όσον αφορά τη στέγαση, οι εστίες του ΔΙΠΑΕ Καβάλας καλύπτουν μόλις περίπου 160 φοιτητές σε δωμάτια με τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί το γεγονός ότι η εργολαβική εταιρεία που διαχειρίζεται τη φοιτητική λέσχη αρνήθηκε να σιτίσει τους εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές αν δεν πληρώσουν, με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν κάρτα σίτισης, ενώ η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη σίτιση «άνοιξε» την Τετάρτη, δύο μέρες δηλαδή μετά το άνοιγμα των σχολών.

Και συνεχίζει: «Σήμερα είναι πιο εφικτό από ποτέ να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα. (...) Η απάντηση βρίσκεται στη συσπείρωση των φοιτητών στους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, στην αγωνιστική διεκδίκηση σύγχρονων όρων σπουδών και ζωής ενάντια σε όσους τους την στερούν, ώστε αντλώντας δύναμη από την οργάνωση και τη συλλογικότητα να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία και της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς με το κεφάλι ψηλά».

Με τον αγώνα τους οι φοιτητές εξασφάλισαν τη δωρεάν σίτιση

Χτες το μεσημέρι, οι φοιτητικοί σύλλογοι Χημικού, Πληροφορικής, Φυσικού και Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας κατάφεραν με τις κινητοποιήσεις τους να εξασφαλίσουν τη δωρεάν σίτιση για τους φοιτητές.

Μετά από καθημερινές κινητοποιήσεις, κατά τη διάρκεια παρέμβασης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων στην Αντιπρυτανεία Καβάλας του ΔΙΠΑΕ, αποσπάστηκε προφορική δέσμευση πως οι φοιτητές θα μπορούν να σιτίζονται δωρεάν, πράγμα που εφαρμόστηκε.

Η σημαντική αυτή κατάκτηση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από δεκάδες φοιτητές, που συμμετείχαν στη σύσκεψη συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων που ακολούθησε.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν επίσης σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή στο δημαρχείο Καβάλας για τα προβλήματα της στέγασης, της σίτισης και των μεταφορών στις 2 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ