Σάββατο 1 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 2 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Κοινός αγωνιστικός βηματισμός για μαζική απεργιακή απάντηση

Μεγάλη σύσκεψη σωματείων στην Αττική την Τετάρτη 5 Οκτώβρη. Συσκέψεις συντονισμού και σε άλλες πόλεις

Από εξόρμηση ενημέρωσης για την απεργία στο κέντρο της Αθήνας
Από εξόρμηση ενημέρωσης για την απεργία στο κέντρο της Αθήνας
Στη μάχη για να κυριαρχήσει στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους η αγωνιστική, συλλογική δράση ρίχνονται τα συνδικάτα, με φιλοδοξία να δοθεί μια μεγάλη μαζική απεργιακή απάντηση στις 9 Νοέμβρη, που θα ταρακουνήσει την κυβέρνηση και την εργοδοσία, θα φανερώσει νέες δυνάμεις, θα δημιουργήσει περισσότερες εστίες αντίστασης και θα τροφοδοτήσει τους μαζικούς αγώνες ενάντια σε όσα τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων.

Για την επιτυχία της απεργίας, που στο επίκεντρό της βρίσκονται διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ και για μέτρα προστασίας του εισοδήματος, καθημερινά πραγματοποιούνται πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης, με ανακοινώσεις, αφίσες, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και συσκέψεις, μαζί με κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς, για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους.

Συσκέψεις συντονισμού σε όλη τη χώρα

Σημαντικοί σταθμοί μέχρι την απεργία είναι οι συσκέψεις συντονισμού που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Στην Αττική, εργατικά συνδικάτα απευθύνουν σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κάλεσμα σε σύσκεψη την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Την ίδια μέρα οργανώνεται πλατιά σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Ξάνθη την Κυριακή 2 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στα Γρεβενά, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στον Πύργο, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας.

Στον Βόλο την Τετάρτη 5 Οκτώβρη.

Στην Κατερίνη, την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην ΕΚΑΒΗ.

Στη Νάουσα την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στην Κοζάνη, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Απεργούν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Δεμένα θα παραμείνουν στις 9 Νοέμβρη τα πλοία στα λιμάνια της χώρας καθώς τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία έχουν αποφασίσει οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ συμμετέχουν στη σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας. Επίσης, καλούν τους ναυτεργάτες σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Απεργία την Τρίτη στα Ναυπηγεία «Σπανόπουλου»

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 4 Οκτώβρη για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία «Σπανόπουλου» αποφάσισε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, δίνοντας απάντηση στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Μάλιστα, η εργοδοσία έφτασε να προτείνει «να παραιτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να έρχονται στη δουλειά με συμβάσεις έργων» μέσα από εργολάβους.

Πολύμορφες κινητοποιήσεις

Στα Τρίκαλα, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη σωματεία καλούν σε παρεμβάσεις έξω από γραφεία εταιρειών - παρόχων, που πουλάνε «χρυσάφι» το ρεύμα, και τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη σε απογευματινό συλλαλητήριο με πλαίσιο αιτημάτων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου οργανώνει κινητοποίηση την Τρίτη 4 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου.

Στην Καρδίτσα σωματεία και φορείς θα κάνουν συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στη Λάρισα αγρότες προχωρούν σε κινητοποίηση στις 11 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., έξω από το κτίριο της Περιφέρειας. Στις 12 Οκτώβρη εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, φοιτητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Γενικές Συνελεύσεις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας πραγματοποιεί την απολογιστική συνέλευσή του το Σάββατο 1 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων του (Λεωσθένους Δεδούση 9).

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 8.30 π.μ. στο θέατρο «Αλσος» (Ευελπίδων 4, Πεδίον του Αρεως).

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως.

Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής το Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στα γραφεία του.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 9 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, στις 16 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ