Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενστολη διαμαρτυρία στο Μαξίμου

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμενικοί κατηγορούν την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων

Εξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία δεκάδες συνδικαλιστές, εκπρόσωποι των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την ασυνέπειά της στο θέμα της ικανοποίησης των οικονομικών αιτημάτων τους. Συγκεκριμένα, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα ικανοποιήσει το πρόβλημα της άρσης των μισθολογικών αδικιών, που η ίδια προκάλεσε με ρύθμισή της, δεν προχώρησε στην υλοποίηση της δέσμευσής της με την κατάθεση στη Βουλή αντίστοιχης τροπολογίας. Η δέσμευση αυτή είχε αναληφθεί από τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι, που εκπροσωπούσαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, ζήτησαν να αναγνωριστεί «το λειτούργημα του αστυνομικού, πυροσβέστη και λιμενικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό».

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έγινε δεκτή από τον υπουργό Επικρατείας Στέφανο Μανίκα, ενώ το βράδυ έγινε συνάντηση των συνδικαλιστών με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Φλωρίδη. Οι απαντήσεις του υφυπουργού κρίθηκαν απ' τους συνδικαλιστές ως αόριστες, ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

  • Σήμερα, στις 11 π.μ., η Ενωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με αιτήματα: Την άμεση αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των Γενικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας και ανακατανομή της οργανικής τους δύναμης. Την άρση των αδικιών και του διαχωρισμού των αξιωματικών σε δύο κατηγορίες (ν. 2838/2000). Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για την αξιολόγηση - κρίση των αξιωματικών και ορθολογικός μακροχρόνιος σχεδιασμός των κρίσεων - προαγωγών κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ