Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα για την ουσιαστική κοινωνική ένταξη των Ρομά, σε σύγκρουση με τη στρατηγική της ΕΕ

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες διαβιούν στη χώρα μας οι Ελληνες Ρομά
Σε πολύ δύσκολες συνθήκες διαβιούν στη χώρα μας οι Ελληνες Ρομά
Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την «κατάσταση των Ρομά που ζουν σε καταυλισμούς στην ΕΕ», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε:

«Και αυτή η έκθεση κάνει γνωστές και επαναλαμβανόμενες διαπιστώσεις και περιγραφές των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Η έκθεση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που διαπιστώνει, αλλά στοχεύει στο να ξανασερβίρει την ευρωενωσιακή στρατηγική, που υλοποιούν οι αστικές κυβερνήσεις και η οποία συνειδητά και διαχρονικά συντηρεί τους άθλιους όρους διαβίωσης, στρώνοντας το έδαφος για τη δράση κυκλωμάτων και δαιμονοποιώντας τους Ρομά για την εγκληματικότητα, ενώ μεταθέτει την κρατική ευθύνη σε διάφορους "καλοθελητές" και ΜΚΟ, επιτείνοντας την εξαθλίωση και την ομηρία τους.

Διέξοδο δεν μπορούν να δώσουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, που με τη στρατηγική τους τσακίζουν συνολικά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της γκετοποίησης, χρειάζεται εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, σύγχρονης στέγασης, δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας, καθώς επίσης σεβασμός στην κουλτούρα και στον τρόπο ζωής των Ρομά. Αυτός είναι ο δρόμος για την ουσιαστική κοινωνική ένταξή τους, κόντρα στις διακρίσεις και στα πιεστικά προβλήματα που διαιωνίζει το σύστημα της εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ