Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε δίκη παραπέμπεται η Ρ. Πισπιρίγκου

Ως μία προσωπικότητα με «παθογενή και δυσμενή χαρακτηριστικά», με «ιδέες μεγαλείου» που μεταξύ άλλων συνδέονται «με τη δημοσιότητα / διασημότητα», δίχως όμως να έχουν «έρεισμα στην πραγματικότητα», περιγράφει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την Ρούλα Πισπιρίγκου, κρίνοντας πως θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Το δικαστικό συμβούλιο στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται στη σχέση της Ρ. Πισπιρίγκου με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, υποστηρίζοντας πως αυτή αποτελεί το κίνητρο για τη δολοφονία σε συνδυασμό με την προσωπικότητά της, όπως έχει αποτυπώσει ειδική πραγματογνώμονας διορισμένη στο στάδιο της ανάκρισης. Μάλιστα, τονίζεται πως και τα δύο περιστατικά κατά της Τζωρτζίνας έγιναν όταν το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση.

Οι δικαστές τοποθετήθηκαν υπέρ της παραπομπής της 34χρονης σε δίκη, βασιζόμενοι στις μαρτυρικές καταθέσεις ιδίως των θεραπόντων γιατρών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η κατηγορούμενη τόσο κατά την απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Απρίλη του 2021 όσο και κατά την ανθρωποκτονία λίγους μήνες αργότερα, τον Γενάρη του 2022, χορήγησε κεταμίνη προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή της μικρής κόρης της, ενώ το παιδί νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων. Οπως τονίζεται, μοναδικός «μάρτυρας» στο περιστατικό ήταν η ίδια η μητέρα του κοριτσιού, πράγμα που για το δικαστικό συμβούλιο αποτέλεσε επίσης σημαντική ένδειξη. Επίσης, το δικαστικό συμβούλιο παρατείνει την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη έξι μήνες, με το σκεπτικό ότι η κατηγορούμενη θεωρείται ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Την ίδια ώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, της Μαλένας 3,5 χρονών που πέθανε τον Ιούλη του 2019 και της Ιριδας, 6 μηνών που πέθανε τον Μάρτη του 2021. Και τα δύο κοριτσάκια «έφυγαν» Σαββατοκύριακο και υπάρχουν έντονες ενδείξεις ότι κατέληξαν από ασφυξία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ