Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Επιχείρηση Αμερικανών σε περιοχή υπό τον έλεγχο του στρατού

Επέμβαση στο χωριό Μουλούκ Σαράι της επαρχίας Χάσακε, που ελέγχεται από τον συριακό στρατό, πραγματοποίησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες, σκοτώνοντας ένα άτομο και προχωρώντας στην απαγωγή άλλων δύο.

Ο αμερικανικός στρατός κατοχής στη βορειοανατολική Συρία έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν ανάλογες επιδρομές, κυνηγώντας υποτίθεται μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ). Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιχείρηση, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη γνωστή επιδρομή σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Συρίας.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε στο κανάλι της στο «Telegram» πως ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο χωριό, αλλά δεν ανέφερε ποιος ήταν ο άνθρωπος που σκοτώθηκε. Κάτοικοι της περιοχής επιβεβαίωσαν την επιδρομή στο πρακτορείο «Reuters», ενώ ένας εξ αυτών είπε πως τα αμερικανικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο χωριό μετά τα μεσάνυχτα και είπαν με μεγάφωνα στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και με τα φώτα σβηστά. Ο κάτοικος είπε πως η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες και πως δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Στις 16 Ιούνη, ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ηγετικού στελέχους των τζιχαντιστών στη διάρκεια επιχείρησης με ελικόπτερα σε χωριό της Βόρειας Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ