Τρίτη 11 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στις νέες ατομικές συμβάσεις στη «Skroutz»

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας «Skroutz» στη Νέα Ιωνία έκαναν χτες το πρωί εργαζόμενοι, μετά από κάλεσμα της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), αντιδρώντας στις νέες ατομικές συμβάσεις με τις οποίες η εργοδοσία επιδεινώνει τους όρους δουλειάς.

Η εταιρεία έχει φέρει προς υπογραφή νέες συμβάσεις, που προβλέπουν βλαπτικές μεταβολές, όπως η εξαίρεση του διαλείμματος από το ωράριο και η μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Μετά την κινητοποίηση, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να αποσύρει το «τελεσίγραφο» βάσει του οποίου καλούσε το προσωπικό να υπογράψει τις νέες συμβάσεις, με διορία που έληγε χτες, καθώς και να ορίσει συνάντηση με το Συνδικάτο.

«Ολοι οι εργαζόμενοι της "Skroutz" είμαστε μια γροθιά και δίνουμε τη μάχη για να ακυρώσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, με τις βλαπτικές μεταβολές στις ατομικές συμβάσεις που έφερε η εργοδοσία. Η απάντησή μας βρίσκεται στην πάλη για να υπογράψουμε επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση», σημειώνει η Σωματειακή Επιτροπή και καλεί τα σωματεία και τους φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Διεκδικεί: Εναρξη συλλογικής διαπραγμάτευσης με το ΣΕΤΗΠ για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Ουσιαστικές αυξήσεις για όλους, πάνω από τον πληθωρισμό. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στα κτίρια, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας.

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ). Ο συγκεκριμένος όμιλος, εξηγεί, είναι γνωστός στον κλάδο των Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών για τις πρακτικές που εφαρμόζει στην εταιρεία «Skroutz Last Mile», που περιλαμβάνουν χαμηλούς μισθούς, μη παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού και ελλιπή μέτρα προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ