Τρίτη 11 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική καταδίκη των απολύσεων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας

Μαχητικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς της «Μαλαματίνα» και καταδίκης των μαζικών απολύσεων και της τρομοκρατίας, που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά χώρων δουλειάς, όπως τα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, η «ΠΥΡΑΜΙΣ» και η «ΑΛΟΥΜΙΛ», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, στην πορεία προς τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Από το μπαλκόνι των γραφείων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, μίλησε, αρχικά, ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις μαζικές απολύσεις που κάνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και στις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, με εντατικοποίηση, χαμηλούς μισθούς, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και παρουσίασε το πλαίσιο πάλης με κεντρικό αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ.

Ο Νίκος Τζανετής, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Λατομεία Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), αναφέρθηκε στις μαζικές απολύσεις των μεταλλωρύχων από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας, κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και διαμήνυσε κλιμάκωση της πάλης για πρόσληψη όλων των απολυμένων από την «Ελληνικός Χρυσός».

Ο Αρης Μερκενίδης, απολυμένος της «Μαλαματίνα» και πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Βόρειας Ελλάδας, αναφέρθηκε στην επίθεση της εργοδοσίας που ξεκίνησε με απολύσεις μελών του Σωματείου, με στόχο να διαλύσει το Σωματείο. Οπως είπε, «τελευταία "εφεύρεση" της εργοδοσίας είναι η μη αναγνώριση του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας με πρόφαση το ΓΕΜΗΣΟΕ, το γνωστό ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και συνδικαλιστών. Παράλληλα προσπαθούν να στήσουν παράνομα εργοδοτικό σωματείο νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάμψουν το ηθικό μας και θα λυγίσουμε. Αδικα περιμένουν. Δυναμώνουμε κάθε μέρα και περισσότερο με την αλληλεγγύη και τη στήριξη της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ