Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μυρίζουν» ΝΑΤΟική «διαμεσολάβηση» οι διαδοχικές συναντήσεις Στόλτενμπεργκ με Ακάρ και Παναγιωτόπουλο

Συναντήσεις διαδοχικά με τους υπουργούς Αμυνας Τουρκίας και Ελλάδας είχε χτες το απόγευμα ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της λυκοσυμμαχίας, ενώ δεν αποκλείεται και συνάντηση των δύο υπουργών.

Μετά τη συνάντησή του με τον Χ. Ακάρ, για την οποία το ΝΑΤΟ φρόντισε να δημοσιοποιήσει άφθονες φωτογραφίες ως αποδεικτικό του πολύ καλού κλίματος, ο γγ συνάντησε και τον Ν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την κυβέρνηση, ενημέρωσε για τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο καθώς και άλλες έκνομες ενέργειες. Λέγεται, εξάλλου, ότι παρουσίασε στον Στόλτενμπεργκ στοιχεία αυτής της παραβατικότητας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι με τέτοια συμπεριφορά η Τουρκία σαφώς και υπονομεύει τη συνοχή της νοτιοανατολικής πτέρυγας της λυκοσυμμαχίας, σε μια κρίσιμη στιγμή για το Ουκρανικό αλλά και για την περιοχή της Μεσογείου. Μόνο που είναι ακριβώς αυτή η περιλάλητη «ευρωατλαντική συνοχή», για την οποία μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα, προκειμένου να μείνει η Τουρκία αγκιστρωμένη στο δυτικό στρατόπεδο.

Αλλωστε, στο ΝΑΤΟ ήδη από το 2020 έχει στηθεί ο περιβόητος «μηχανισμός αποκλιμάκωσης», πλατφόρμα όπου καλούνται οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας να «συζητούν» τα όποια «ζητήματα» ανακύπτουν, ενώ συνεχή είναι τα καλέσματα του γγ του ΝΑΤΟ οι «όποιες διαφορές» να λυθούν σε κλίμα «συμμαχικής συνεννόησης».

Σήμερα, ο υπουργός Αμυνας αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του από ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία, στους οποίους λέγεται ότι επίσης θα παρουσιάσει στοιχεία με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει τον εφησυχασμό περί κατανόησης και στήριξης που βρίσκει, τάχα, από εταίρους και συμμάχους, αποσιωπώντας τις πολυεπίπεδες σχέσεις των επιχειρηματικών τους ομίλων (στρατιωτικές, οικονομικές, επιχειρηματικές, κ.ά.) με τη γείτονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ