Σάββατο 15 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 16 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Καλεί σε ολόπλευρη στήριξη των Γάλλων απεργών

Στην έκφραση ολόπλευρης και διεθνούς αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των Γάλλων εργαζομένων καλεί το ΠΑΜΕ, ενώ ταξικά συνδικάτα πραγματοποιούν εξορμήσεις ενημέρωσης σε χώρους δουλειάς (όπως στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο).

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «οι προσπάθειες των πολυεθνικών και της γαλλικής κυβέρνησης να δημιουργήσουν "κοινωνικό αυτοματισμό" εναντίον των απεργών αποτυγχάνουν καθώς η εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη καταλαβαίνει ότι η νίκη των απεργών στα διυλιστήρια της Γαλλίας θα είναι όπλο στον αγώνα κάθε εργαζόμενου, κάθε κλάδου, κάθε χώρας για αυξήσεις στους μισθούς».

Επίσης, καταγγέλλει τον βρώμικο ρόλο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), της οποίας ο πρόεδρος, Λορέν Μπερζέρ, επιτέθηκε στους απεργούς, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα τους «προληπτική απεργία» και λέγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε απεργία», αλλά «κοινωνικό διάλογο»...

Τη Δευτέρα 17/10, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα βρεθεί στη Γαλλία, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των συνδικάτων της Ελλάδας.

Σε ολόπλευρη έκφραση αλληλεγγύης καλεί και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (EUROF WFTU), απευθυνόμενο σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ