Σάββατο 15 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 16 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Με πρωτεργάτη τα συνδικάτα για να γίνουν πρωταγωνιστές οι εργαζόμενοι

Σε τροχιά κλιμάκωσης η απεργιακή προετοιμασία. Πολλαπλασιάζονται οι συγκεντρώσεις για τις 9 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα

Εξόρμηση για την απεργία στο κέντρο της Αθήνας
Εξόρμηση για την απεργία στο κέντρο της Αθήνας
Από χώρο δουλειάς σε χώρο δουλειάς και από γειτονιά σε γειτονιά περνάει η «σκυτάλη» της προετοιμασίας στον λιγότερο από έναν μήνα που απομένει μέχρι τον μεγάλο απεργιακό σταθμό της 9ης Νοέμβρη.

Μια μαχητική προετοιμασία, που περιλαμβάνει κάθε μορφή δράσης: Από κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια σε απολύσεις και άλλες αντεργατικές εξελίξεις, μέχρι τις συντονισμένες παρεμβάσεις σε γειτονιές για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια στο σκοτάδι, για να μην παγώσουν τα σπίτια του λαού, τα σχολεία των παιδιών του κ.ο.κ.

Κάθε τέτοια παρέμβαση, από τη μαζική εξόρμηση με το φυλλάδιο και την αφισοκόλληση ώστε να φτάσει παντού το απεργιακό μήνυμα, μέχρι τις Συνελεύσεις, τις στάσεις εργασίας, τις παρεμβάσεις στην εργοδοσία και σε κρατικές υπηρεσίες, είναι και μια «αναμέτρηση». Μια «αναμέτρηση» για να στραπατσαριστεί κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της απεργιακής κινητοποίησης ή «προσαρμογής» της στην κάλπικη δικομματική αντιπαράθεση για την κυβερνητική εναλλαγή. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, μέσα από την καθημερινή δράση, ανάβουν και νέες εστίες αντίστασης, όπως στην «SKROUTZ» για τη ΣΣΕ, αλλά δυναμώνουν και οι υπάρχουσες.

Ετσι, η 9η Νοέμβρη θα αποτελέσει μέρα κορύφωσης της δράσης και ταυτόχρονα θα αποτελέσει και την καλύτερη προετοιμασία της κλιμάκωσης για την επόμενη μέρα, ώστε ο χειμώνας που έρχεται να σημαδευτεί από την ορμητική είσοδο στην πάλη χιλιάδων νέων εργαζομένων.


Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι μεταξύ άλλων οι αυξήσεις στους μισθούς, η υπογραφή ΣΣΕ, η λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη της εργοδοσίας. Αλλά και από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των ραγδαίων ανατιμήσεων και της ενεργειακής φτώχειας, με πλαφόν σε τιμές, κατάργηση φόρων κ.ά., στον αντίποδα των voucher της κοροϊδίας.

Το βάρος αυτής της προσπάθειας πέφτει σε κάθε σωματείο, που μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις εντάσσονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη δράση, γίνονται «οργανωτές» της απεργιακής μάχης. Κάθε σωματείο καταρτίζει τον σχεδιασμό του και το πλαίσιο πάλης του, με βάση το οποίο ξεδιπλώνονται οι διεκδικήσεις από την εργοδοσία. Και με «κύτταρα» τα σωματεία κλιμακώνεται ο συντονισμός σε κάθε πόλη μέσα από συσκέψεις που είναι σε εξέλιξη, όπου αποφασίζονται κοινές δράσεις, ώστε «όλα τα σφυριά να χτυπάνε στο ίδιο αμόνι». Ταυτόχρονα, οργανώνεται και η ίδια η απεργιακή μάχη, συγκροτούνται απεργιακές επιτροπές, που θα την προετοιμάσουν, με στόχο «να μη μείνει τίποτα στην τύχη του», να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μέρα με τη μέρα ανακοινώνονται και νέες απεργιακές συγκεντρώσεις, προδιαγράφοντας ότι μέχρι την απεργία ο κατάλογος θα περιλαμβάνει δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

Στην Αττική, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ακόμα: Αλιβέρι, 10.30 π.μ. άγαλμα Λιγνιτωρύχου, Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου, Ελευσίνα, 10.30 π.μ., Νικολαΐδου και Ηρώων Πολυτεχνείου, Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας, Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου, Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας, Λάρισα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Λέσβος 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς, Σάμος 10 π.μ., στο Βαθύ (Εργατικό Κέντρο), Χαλκίδα 10.30 π.μ., στο ΕΚ Εύβοιας, Χίος 11 π.μ., πλατεία Βουνακίου.

Θεσσαλονίκη: Από συνέλευση οικοδόμων σε εργοτάξιο του Μετρό
Θεσσαλονίκη: Από συνέλευση οικοδόμων σε εργοτάξιο του Μετρό
Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) μαζί με σωματεία αυτοαπασχολούμενων, για να μετατραπεί, όπως λέει, η εργατική απεργία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, και οργανώνει συγκέντρωση τη μέρα της απεργίας στις 10 π.μ. στα Χαυτεία.

Αντίστοιχο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Συλλαλητήρια στην Αττική

Κλιμακώνοντας τη μάχη μπροστά στην απεργία, μια σειρά από σωματεία και μαζικοί φορείς σε δήμους της Αττικής οργανώνουν συλλαλητήρια, με διεκδικήσεις ενάντια στην ακρίβεια, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από δημοτικά τέλη, για να μπει από τώρα «τέλος» σε κάθε προσπάθεια που κάνουν δημοτικές αρχές για περικοπές στη θέρμανση και την ηλεκτροδότηση σχολείων, αθλητικών χώρων και άλλων υποδομών.

Στον Πειραιά, συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι), μια πρωτοβουλία που αυτές τις μέρες αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς που πραγματοποιούν συσκέψεις συντονισμού στους δήμους.

Στην Καλλιθέα, σωματεία και φορείς καλούν σε συλλαλητήριο, το Σάββατο 15 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δαβάκη.

Στη Μεταμόρφωση, συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου και πορεία στο κέντρο της πόλης διοργανώνουν το Σάββατο 22 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, τοπικά σωματεία και φορείς ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Στο Περιστέρι, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., σωματεία και φορείς οργανώνουν σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου.

Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις

Το μήνυμα του απεργιακού ξεσηκωμού φτάνει καθημερινά και στους χώρους δουλειάς της Θεσσαλονίκης, με μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης που πραγματοποιούν τα εργατικά σωματεία.

Στην πορεία προς την απεργία του Νοέμβρη, τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν κεντρικές παρεμβάσεις:

Το Σάββατο 15/10 στα σούπερ μάρκετ, ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί θα βρεθούν σε «Cosmos», «Μακεδονία», «Μασούτη» Καλαμαριάς, «Σκλαβενίτη» Ευκαρπίας, «Μασούτη» Σταυρούπολης (αερογέφυρα) και «Σκλαβενίτη One Salonica».

Την Παρασκευή 21/10, οργανώνουν παρεμβάσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, στα κεντρικά γραφεία παρόχων Ενέργειας.

Στο πλαίσιο της απεργιακής προετοιμασίας, σε μεγάλους χώρους δουλειάς βρέθηκε την Παρασκευή το Συνδικάτο Οικοδόμων, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που προγραμματίζει την Κυριακή 16/10, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΘ. Το μεσημέρι πραγματοποίησε συνέλευση στο εργοτάξιο «Αμαξοστάσιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης και το ίδιο βράδυ εξόρμηση στο εργοτάξιο «Βενιζέλου» του Μετρό. Το Σάββατο 15/10, προγραμματίζει εξόρμηση στα γιαπιά των ανατολικών συνοικιών.

Ανεπιτυχώς η εργοδοσία προσπάθησε να εμποδίσει Συνέλευση

Σημειώνεται ότι στο εργοτάξιο «Αμαξοστάσιο» η εργοδοσία προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην οργάνωση της απεργιακής απάντησης των εργαζομένων. Ετσι, λίγη ώρα πριν τη συνέλευση κάλεσε τους εργαζόμενους να μαζευτούν και να μπουν στα γραφεία - κοντέινερ του ΑΚΤΩΡΑ, επικαλούμενη ότι δεν μπορεί να γίνει συνέλευση στον χώρο του αμαξοστασίου και μάλιστα έκλεισε και τις πόρτες.

Τα στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων κάλεσαν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν όλοι έξω από τα κοντέινερ, όπου τελικά πραγματοποιήθηκε η συνέλευση και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Οπως καταγγέλλει ο Κώστας Αθανασόπουλος, ταμίας του ΔΣ του Συνδικάτου, «τέτοιου είδους κινήσεις εκφοβισμού εντάσσονται στην προσπάθεια της εργοδοσίας να φρενάρει τη συνδικαλιστική δράση. Και αυτό αποδεικνύει ότι φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων, γιατί γνωρίζουν ότι εμείς έχουμε την πραγματική δύναμη στα χέρια μας». Και αναδεικνύει ότι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοτάξια του Μετρό βιώνουν την εντατικοποίηση με καθημερινά 10ωρα δουλειάς, καθώς την ίδια ώρα που υπάρχει έλλειψη προσωπικού μετά τις απολύσεις που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά και έλλειψη υλικών, η ανάδοχος εταιρεία πιέζεται να ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου.

Σε άλλες δράσεις σωματείων, το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του, στις 18/10 οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου κλαδικής ΣΣΕ, ως πρώτο βήμα στη συζήτησή του με τους εργαζόμενους για να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Στην Πάτρα το Εργατικό Κέντρο και η αγωνιστική δημοτική αρχή οργανώνουν παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Σε Στερεά Ελλάδα - Εύβοια

Στη μάχη της απεργιακής κινητοποίησης του Νοέμβρη έχουν ριχτεί και τα συνδικάτα της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, συνδυάζοντας παράλληλα την προετοιμασία της απεργίας στους χώρους δουλειάς με αγωνιστικές παρεμβάσεις για την προστασία και τη διεκδίκηση μέτρων επιβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών.

Σύσκεψη με μεγάλη συμμετοχή στην περιοχή της Θήβας και Οινοφύτων - Σχηματαρίου, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος βιομηχανικών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων, οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της περιοχής, όπου εκπροσωπήθηκαν επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας, σωματεία του Δημοσίου και σωματεία συνταξιούχων της περιοχής. Αποφασίστηκε η συμμετοχή στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο στις 20 Οκτώβρη και στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας, καθώς και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 25 Οκτώβρη σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για ρεύμα φθηνό για τον λαό, όπως και στον δήμο Θηβαίων για μείωση των δημοτικών τελών.

Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των Σωματείων της δύναμής του, πραγματοποίησε και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, η διοίκηση του οποίου παράλληλα είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, των επαγγελματοβιοτεχνών και των συνταξιούχων.

Στη Χαλκίδα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τη στήριξη των σωματείων να οργανώσουν την παρέμβαση και την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, ενώ την Παρασκευή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αντώνης Κούκουρας, είχε συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας.

Πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς της Φθιώτιδας για το επόμενο διάστημα έχουν σχεδιάσει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και τα Σωματεία, στοχεύοντας να φτάσει όσο πιο πλατιά στους εργαζόμενους το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και οργάνωση του αγώνα. Παράλληλα, συντονίζει μαζί με συλλόγους και φορείς της περιοχής και την παρέμβαση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας, με επόμενο σταθμό την κινητοποίηση των υγειονομικών στις 20 Οκτώβρη.

Εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μετά και το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα με τον θάνατο του 40χρονου εργαζόμενου στα μεταλλεία βωξίτη.

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κινούνται και οι εργαζόμενοι στην ορεινή Ευρυτανία, όπου με πρωτοβουλία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματείων εργαζομένων, συλλόγων και του Σωματείου Συνταξιούχων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτώβρη συγκέντρωση στην πλατεία Καρπενησίου, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών από την εκτίναξη της ακρίβειας και καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Σε Ανατολική και Δυτική Μακεδονία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σύσκεψη φορέων στην Καβάλα, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και μαζικών φορέων για την οργάνωση της απεργίας, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή τις εξελίξεις στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια. Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε εικόνα από οξυμένα προβλήματα σε χώρους δουλειάς, ενώ συζητήθηκε μεταξύ άλλων η κλιμάκωση της πίεσης για άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης ακύρωσης των μαζικών απολύσεων στα «Λιπάσματα Καβάλας», την παύση των συνδικαλιστικών διώξεων και για την επιστροφή των εργαζομένων στις δουλειές τους στα «Πετρέλαια Καβάλας». Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων της πόλης, που βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις για τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν προτάσεις για αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, όπως και η οργάνωση μεγάλης συναυλίας στην κεντρική πλατεία στις αρχές Νοέμβρη ενάντια στην ακρίβεια.

Στη Κομοτηνή, η ΕΝΙΔΥΚ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στη σύσκεψη που οργανώνουν για την προετοιμασία της απεργίας, το Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Αντίστοιχη σύσκεψη οργανώνουν επίσης σωματεία και Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής στην Ορεστιάδα, την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Παράλληλα, τα σωματεία και οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν σε κινητοποίηση αλληλεγγύης την Τρίτη 18 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση επιβολής προστίμου στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου από το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων για τη συμβολική έκφραση της αντίθεσης του Αγροτικού Συλλόγου στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.

Για να μην παγώσουν διαδηλώνουν στη Δυτική Μακεδονία

Με αιχμή το αίτημα για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο τον λαό συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις στη Δυτική Μακεδονία. Στα Γρεβενά, τα σωματεία και οι φορείς οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Οκτώβρη σε καταστήματα παρόχων ρεύματος και κλιμακώνουν με παγγρεβενιώτικο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Γρεβενών, τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη. Στην Κοζάνη, συνταξιουχικά και εργατικά σωματεία, όπως και φοιτητικοί σύλλογοι, θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στη ΔΕΥΑΚ την Τρίτη 11 π.μ. διεκδικώντας απρόσκοπτη και χωρίς αυξήσεις λειτουργία της τηλεθέρμανσης, ενώ το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης καλεί σε συμμετοχή στη Γενική του Συνέλευση για την προετοιμασία της απεργίας την Κυριακή 23 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Συλλαλητήρια και παρεμβάσεις σε άλλες πόλεις

Στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσώπων καλλιτεχνικών σωματείων της Θεσσαλίας, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στην Ηγουμενίτσα, θα γίνει συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Οκτώβρη για τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

Στην Ξάνθη, κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 20 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. και προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» στις αρχές Νοέμβρη.

Στο Ηράκλειο, θα γίνει συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ.

Στα Χανιά, θα γίνει συλλαλητήριο στις 20 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στη Δημοτική Αγορά.

Στη Χίο, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ, την Τρίτη 25 Οκτώβρη, στις 12 μ., ενάντια στην ακρίβεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες συνδικάτα κάθε μέρα και κάθε ώρα στη μάχη (2024-02-14 00:00:00.0)
Σε τροχιά απεργιακού ξεσηκωμού τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα (2022-10-18 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στα μεροκάματα (2021-10-22 00:00:00.0)
Την Κυριακή η απεργία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (2017-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ