Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διατηρούνται τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς το υπουργείο Παιδείας

Τα πολύμορφα προβλήματα και οι ελλείψεις που διατηρούνται στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την αγωνία ώστε ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται να μην έχει πολλαπλάσιες επιπτώσεις για τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές ανάγκες και τις οικογένειές τους, μετέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος προς το υπουργείο Παιδείας. Αναφέρθηκε στα ζητήματα υποδομών, στελέχωσης και μεταφοράς των μαθητών, καλώντας άμεσα να δρομολογηθούν λύσεις.

Εκανε λόγο για εκατοντάδες παιδιά που δεν πάνε φέτος σχολείο γιατί υπάρχει πρόβλημα με τις μεταφορές, αναδεικνύοντας το πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος για δημόσιο φορέα μεταφοράς μαθητών. Η βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε και στο ζήτημα των υποδομών φέρνοντας ως παράδειγμα παιδιά με αμαξίδια στον τρίτο όροφο και σχολείο 100 θέσεων όπου στριμώχνονται 350 παιδιά. Τόνισε παράλληλα ότι παρά τους διορισμούς και πάλι λείπουν εκπαιδευτικοί.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζ. Μακρή, κινήθηκε στη γνωστή τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση - αντί δηλαδή να απαντά για τις ελλείψεις να παραθέτει τον αριθμό διορισμών και προσλήψεων της διετίας - και έκανε λόγο για κενά που απομένουν ή θα προκύψουν προσθέτοντας ότι θα ανακοινωθούν νέες προσλήψεις. Σημείωσε ότι «οι άψυχοι αριθμοί αποδεικνύουν την ευαισθησία του υπουργείου» και παρέθεσε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά μαθητών και τα ζητήματα των υποδομών, με έμφαση στη διάχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων, Περιφερειών και άλλων φορέων.

«Κανένας αριθμός δεν πρόκειται να παρηγορήσει τους γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο στον Πειραιά και ενόψει του χειμώνα, του πολέμου στην Ουκρανία, όλων αυτών των πραγμάτων, όταν δεν πληρώνονται τα χρήματα στο ηλεκτρικό και ο ΔΕΔΔΗΕ απειλεί να κόψει το ηλεκτρικό», σημείωσε με έμφαση η βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε υπουργεία, Περιφέρειες και άλλους φορείς και την ανυπαρξία τελικά λύσεων. Θύμισε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή είναι αναπληρωτές και δεν μπορεί να ικανοποιηθεί έτσι η ανάγκη των παιδιών για προσωπική, διαρκή και σταθερή σχέση. Επισήμανε παράλληλα ότι οι γονείς που έχουν ανάπηρα παιδιά, δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο χώρο για θεραπείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ