Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιάννη Τζένα

Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιάννη Τζένα, που πέθανε σε ηλικία 83 χρόνων και κηδεύτηκε την Τετάρτη με πολιτική κηδεία, στη Θεσσαλονίκη, είπαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι.

Εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας, τον τελευταίο αποχαιρετισμό εκφώνησε ο Νίκος Βάγιας.

Η Αθανασία Χατζή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μετέφερε το τελευταίο «αντίο», εκ μέρους όλων των κομμουνιστών της Θεσσαλονίκης. «Ο σ. Γιάννης πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή ορθοστατών και ορθοβαδίζων, αλύγιστος γιατί εκπροσωπούσε μια αδούλωτη, ηρωική και απροσκύνητη γενιά. Ολη η ζωή του ήταν ένας διαρκής αγώνας στις γραμμές του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος», σημείωσε, και πρόσθεσε πως «βίωσε από πολύ νωρίς τις διώξεις των κομμουνιστών την περίοδο της Κατοχής, αργότερα του μετεμφυλιακού κράτους αλλά και της χούντας. Εντάχθηκε σε μικρή ηλικία στο λαϊκό κίνημα και έγινε μέλος του ΚΚΕ τη δεκαετία του 1950, στις παράνομες τότε Οργανώσεις του Κόμματος (...) Οντας ηλεκτρολόγος - εγκαταστάτης έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, για να έρθουν καλύτερες μέρες για τους μικρούς βιοπαλαιστές των πόλεων. Αναδείχθηκε σε κορυφαίο στέλεχος του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, πρωτοπόρος στις διεκδικήσεις του στρώματος των ΕΒΕ. Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΟΒΣΘ και αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες στελεχικές θέσεις, ενώ διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Θανάση Γιαννούση.

Μέχρι το τέλος της ζωής του κράτησε τον τιμημένο ρόλο του μέλους του Κόμματος, συνέχιζε ακούραστα να δίνει το "παρών" σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του Κόμματος και του εργατικού λαϊκού κινήματος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το παράδειγμά του γεμίζει με ορμή και μαχητικότητα, για αποφασιστικό αγώνα κόντρα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, για μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη, σοσιαλιστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ