Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Στηρίζει την αντεργατική πολιτική

Μετά τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, η πλειοψηφία του ΕΚΑ συμφωνεί και στα «Γραφεία Ενημέρωσης Ανέργων»

Ενα ακόμη «λιθαράκι» στο αντεργατικό οικοδόμημα που στήνει η κυβέρνηση, στο όνομα της ανεργίας, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση των ανέργων και την προώθηση των ελαστικών μορφών εργασίας, έβαλε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΕΚΑ στα «Γραφεία Ενημέρωσης Ανέργων» που δρομολογούνται σε 16 Δήμους της Αθήνας. Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» κατάγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας, που μετατρέπει το ΕΚΑ σε μηχανισμό χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού ανέργων και εργαζομένων και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, η στάση της πλειοψηφίας έρχεται «μετά τη συμμετοχή στο Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης Δυτικής Αθήνας και τη στήριξη των προγραμμάτων "επιδότησης της εργασίας" με τα οποία θησαυρίζουν οι εργοδότες». Στόχος - συνεχίζει - αυτών των μηχανισμών είναι να καταγράψουν, να εγκλωβίσουν, να δέσουν χειροπόδαρα τους άνεργους και να λειτουργήσουν ρουσφετολογικά. «Πέρα από τη ζωή - επισημαίνει - θέλουν να κλέψουν και τη συνείδηση των ανέργων, να τους αποπροσανατολίσουν, για να προλάβουν την αγανάκτηση που φουντώνει».

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση «για να μη νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια τέτοια συζήτηση στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος». Καταλήγοντας, τονίζει ότι «θα καταγγείλουμε την πλειοψηφία του ΕΚΑ στους εργαζόμενους και τους ανέργους και δηλώνουμε πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αναπτυχθεί κίνημα αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στην ανεργία, ενάντια στις πολιτικές που τη γεννούν, ενάντια στις υποταγμένες πλειοψηφίες που δρουν σαν "Δούρειος Ιππος" μέσα στο εργατικό κίνημα και υπέρ των δυνάμεων του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ