Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
«Καταιγίδα» καταγγελιών για μη καταβολή δεδουλευμένων

Εγκλωβισμένοι στις πρακτικές των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών χιλιάδες μετανάστες εργάτες, λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες από μετανάστες εργάτες που εργάστηκαν στην ανέγερση γηπέδων και άλλων υποδομών για τη διοργάνωση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που ξεκινά στις 20 Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκέμβρη στο Κατάρ. Οι περισσότερες από τις καταγγελίες στο υπουργείο Εργασίας του εμιράτου αφορούν τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Σύμφωνα με δύο εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, οι καταγγελίες των μεταναστών εργατών έχουν «υπερδιπλασιαστεί», φτάνοντας τις 34.425 από τον Οκτώβρη του 2021 έως τον Οκτώβρη του 2022, μετά τη δημιουργία, το 2021, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία μπορεί κανείς να υποβάλει ανώνυμα την καταγγελία του.

Το 2014, διεθνή συνδικάτα είχαν προσφύγει εναντίον του Κατάρ στην ILO, η οποία το 2018 δημιούργησε γραφείο στη χώρα. Η ILO είναι προγραμματισμένο να παραμείνει στο εμιράτο μέχρι το 2023, αν και «η κυβέρνηση της έχει ζητήσει επισήμως και δημοσίως να αποκτήσει πιο μόνιμη παρουσία στην Ντόχα».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ