Τρίτη 8 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΛΓΕΡΙ.-- Επίσημη αίτηση για ένταξη στην ομάδα των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) κατέθεσε χτες η Αλγερία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αλγερινού ΥΠΕΞ, περίπου τέσσερις μήνες αφότου ο Αλγερινός Πρόεδρος Αμπ. Τεμπούν εξέφρασε δημόσια επιθυμία για ένταξη της χώρας του.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο 27χρονος ευρωβουλευτής Ζορντάν Μπαρντελά αναδείχθηκε σε νέο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» στη Γαλλία, αφού είχε διατελέσει για έναν χρόνο και μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος. Η Μαρίν Λεπέν παραιτήθηκε έπειτα από 11 χρόνια στην ηγεσία του κόμματος, για να επικεντρωθεί στη δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με το βλέμμα στραμμένο και στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σ. Σαρίφ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί η εμπλοκή του ίδιου ή του υπουργού Εσωτερικών στην επίθεση που δέχτηκε την Πέμπτη ο προκάτοχός του, Ιμράν Καν. Ο Καν τραυματίστηκε μετά από επίθεση ενόπλου στη διάρκεια πορείας του κόμματός του (ΡΤΙ) προς την πρωτεύουσα, με αίτημα την άμεση προκήρυξη εκλογών. Το ΡΤΙ ανήγγειλε νέα πορεία προς το Ισλαμαμπάντ σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ