Τρίτη 8 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις στη ΔΕΣΦΑ

Στάσεις εργασίας χτες και την περασμένη Παρασκευή καθώς και συγκεντρώσεις στα κεντρικά γραφεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στην Αθήνα οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΣΦΑ αντιδρώντας στις απολύσεις τριών συναδέλφων τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και άλλα σωματεία εργαζομένων.

Οπως προκύπτει από τις καταγγελίες των Σωματείων, τρεις εργαζόμενοι απολύονται καθώς τους επιρρίπτονται από την εργοδοσία ευθύνες για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η ΔΕΣΦΑ το καλοκαίρι. Ειδικότερα το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας σημειώνει πως η εργοδοσία «δημιουργεί εξιλαστήρια θύματα, αξιοποιώντας πορίσματα "ειδικών" οι οποίοι έχουν αναλάβει τα θέματα της διαδικτυακής ασφάλειας. Την αποκλειστική ευθύνη για αυτά τα ζητήματα τη φέρει η ίδια η διοίκηση». Και τονίζει πως «αντίστοιχες διώξεις εργαζομένων με διάφορα προσχήματα γενικεύονται στους ενεργειακούς ομίλους. Αυτές οι πρακτικές είναι τα απότοκα των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης στον κλάδο της Ενέργειας».

Στο πλαίσιο της χτεσινής στάσης εργασίας, το σωματείο συναντήθηκε με την εργοδοσία απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων, ωστόσο η εργοδοσία εμμένει στην απόφασή της. Το σωματείο δηλώνει την απόφασή του να συνεχίσει τους αγώνες για την ανάκλησή τους με πρώτο βήμα τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη και επόμενο βήμα την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, όπου θα συζητήσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα τόσο για την ανάκληση των απολύσεων όσο και για μία σειρά οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους «να υπερασπιστούν το δικαίωμα των ίδιων και των τριών συναδέλφων τους που διώκονται από την εργοδοσία, σε δουλειά με δικαιώματα. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΔΕΣΦΑ και είμαστε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ