Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στις 3 Δεκέμβρη η Πανελλαδική Συνάντηση στην Αθήνα

Δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν αποφασίσει ήδη τη συμμετοχή τους

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι επιτροπές αγώνα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) διοργανώνουν Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων, με σκοπό να συζητήσουν για την αγωνιστική ανασυγκρότηση, τις διεκδικήσεις και το μέλλον του φοιτητικού κινήματος.

Η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα, στις 3 Δεκέμβρη, με σύνθημα «Συντονιζόμαστε πανελλαδικά, αγωνιζόμαστε συλλογικά! Σπουδά-ΖΟΥΜΕ με δικαιώματα»!

Το ΜΑΣ καλεί στη συνάντηση: «Να συζητήσουμε για το πώς θα ζωντανέψουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, θα αυξηθεί η συμμετοχή φοιτητριών και φοιτητών σε αυτούς. Πώς θα συντονίσουν πανελλαδικά τους αγώνες τους.

Να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι φοιτητικό κίνημα χρειάζεται σήμερα, για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας, για να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, την εργασιακή μας προοπτική».

Μέχρι στιγμής έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Συνάντηση 38 φοιτητικοί Σύλλογοι:

Από Αθήνα: Οδοντιατρικής, Κοινωνιολογίας, Τούρκικων Σπουδών, Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών και Γεωλογικού ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων και Τοπογράφων ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Γεωγραφίας Χαροκοπείου, Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ.

Από Θεσσαλονίκη: Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης και Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ, Σχολές Μηχανικών και Σχολές Επιστημών Υγείας ΔΙΠΑΕ, Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης.

Από Θεσσαλία: Μηχανολόγων Μηχανικών, Οικονομικού, Φυτικής Παραγωγής (Γεωπονίας), ΣΕΥΠ.

Από Πάτρα: Χημικού.

Από Κρήτη: Επιστήμης Τεχνολογίας και Υλικών, Φυσικού, Επιστήμης Υπολογιστών και Χημικού Ηρακλείου, Κοινωνιολογίας Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ