Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Προσφυγή κατά των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων κατέθεσε χτες ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζ. Μπολσονάρο, αμφισβητώντας την επικράτηση του αντιπάλου του, Λούλα ντα Σίλβα, και κάνοντας λόγο για «ανεπανόρθωτες παραβιάσεις».

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 2 αγνοούνται από πυρκαγιά που ξέσπασε χτες σε εργοστάσιο στην πόλη Ανγιάνγκ της Κίνας. Αλλοι 2 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στη μονάδα, που ανήκει στην «Kaixinda Trading» και βρίσκεται στη λεγόμενη «ζώνη της τεχνολογίας» της Ανγιάνγκ.

ΛΙΛΟΝΓΚΒΕ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Το Μαλάουι έγινε η πρώτη χώρα «χαμηλού εισοδήματος» που λαμβάνει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ με τη χρήση νέου εργαλείου «για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης». Ακολούθησε το Νότιο Σουδάν, που ανακοίνωσε αντίστοιχη συμφωνία με το ΔΝΤ για την αποδέσμευση 112,7 εκατ. δολαρίων.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Τον Μάη του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποχώρηση της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής από το Μάλι, ανέφερε χτες το «Spiegel», χωρίς να αναφέρει τις πηγές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ