Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κατέθεσε ο αδελφικός φίλος του Παύλου Φύσσα

Με την περιγραφή του Γιώργου Δούλβαρη για τα γεγονότα της νύχτας που δολοφονήθηκε ο αδελφικός του φίλος, Παύλος Φύσσας, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

«Είχα δει ένα αυτοκίνητο πριν μπω ξανά μέσα στην καφετέρια, με δύο άτομα να μας κοιτάνε, απέναντι από το "Κοράλλι" (...) Οταν ξαναβγήκα ήταν μια παρέα με περισσότερα άτομα που μας έβριζαν (...) Προκαλούσαν, φορούσαν άρβυλα, μαύρα ρούχα, παντελόνια παραλλαγής, και κρατούσαν κράνη και ξύλα (...) Νιώθαμε απειλές, είπα ότι είμαστε στη γειτονιά μας και δεν θέλαμε φασαρίες, και αποφασίσαμε να φύγουμε από το σημείο εκείνο για να γλιτώσουμε, δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι άλλο (...) Είχαν εξαγριωθεί, μας φώναζαν "κότες, πού θα πάτε, θα σας σκοτώσουμε" (...) Εκαναν οτιδήποτε για να έρθουμε σε συμπλοκή, την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούσαμε να απεμπλακούμε, είχαν εξαγριωθεί όσο απομακρυνόμασταν (...) Θυμάμαι 5 - 6 μηχανές να κατεβαίνουν και να ενσωματώνονται με τους άλλους (...) Σαν λόχος, ήταν πια πάρα πολλοί, παρατεταγμένοι με κράνη, ξύλα, οπλισμένοι... Είπα του Παύλου να απομακρυνθούμε, ήταν φανερό ότι θα μας έκαναν επίθεση, ταυτόχρονα δεχτήκαμε την επίθεση. Ξεκινάω, τρέχω, όπως και η παρέα μου, στρίβω δεξιά στο πρώτο στενό (...) Ο Παύλος είπε "τρέχουμε" και ξεκινήσαμε (...) Είδα όταν έστριψα ότι δεν ήταν κοντά μου (...) Εκανα τον γύρο του τετραγώνου και επέστρεψα. Οταν έφτασα τον είδα πεσμένο, χτυπημένο, στην αγκαλιά της Χρύσας. Μου είπε "τον Παύλο τον μαχαίρωσαν"».

Ο μάρτυρας τόνισε ότι οι αστυνομικοί «δεν έκαναν τίποτα απολύτως, παρέμειναν στατικοί». Μάλιστα η φίλη του Παύλου «τους ζήταγε βοήθεια για να σωθούμε (...) Από τα 40 - 50 άτομα που μας κυνηγούσαν, δεν συνέλαβαν ούτε έναν». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δικαστηρίου, επεσήμανε ότι στην καφετέρια «Κοράλλι» οι δύο χρυσαυγίτες κοιτούσαν επίμονα την παρέα τους και με τα τηλέφωνά τους.

Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα, για να λυθεί από τον ΔΣΑ θέμα που ανέκυψε με την παράσταση δικηγόρου από τη Νομική Βοήθεια (βρίσκονται σε αποχή, καθώς έχουν να πληρωθούν τρία χρόνια, και εκπροσωπούν κρατούμενους κατηγορούμενους).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ