Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Ελλιπής η τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης

Με ελλιπή θέρμανση κινδυνεύει να μείνει η Κοζάνη λόγω ανεπάρκειας παροχής θερμικής ισχύος στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης για άγνωστο χρονικό διάστημα. Η ΔΕΥΑ Κοζάνης προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της για το ενδεχόμενο αστάθειας στη λειτουργία του δικτύου τηλεθέρμανσης και ανεπάρκειας στην παροχή θερμικής ισχύος, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους που η ζήτηση θα είναι αυξημένη, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας από μία και μόνο λιγνιτική μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης της ΔΕΗ ΑΕ. Επίσης, η ΔΕΥΑ Κοζάνης αναφέρει πως η ίδια αδυνατεί να καλύψει το έλλειμμα του φορτίου αυτού με τη χρήση του λεβητοστασίου αιχμής που λειτουργεί με πετρέλαιο.

Οι καταναλωτές καλούνται «να ρυθμίσουν τους θερμοστάτες της εσωτερικής τους εγκατάστασης θέρμανσης μεταξύ 19 και 21 βαθμών Κελσίου, ενώ σε περίπτωση πολύωρης ή μακροχρόνιας απουσίας τους καλό θα είναι να ρυθμίζουν τον θερμοστάτη στο επίπεδο της αντιπαγωτικής προστασίας (3 - 4 β.), έτσι ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη κατανάλωση Ενέργειας». Επίσης, καλούνται οι υπεύθυνοι των δημόσιων κτιρίων «τις ώρες που δεν λειτουργούν να κλείνουν τους θερμοστάτες για να γίνεται και εκεί εξοικονόμηση Ενέργειας».

Να μη μείνει ούτε ώρα χωρίς θέρμανση η πόλη!

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ σημειώνει ότι η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των εργαζομένων και του λαού για τα ζητήματα που προκύπτουν με την τηλεθέρμανση της πόλης.

«Η πολιτική της απολιγνιτοποίησης, η "απελευθέρωση" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αφού το προηγούμενο διάστημα "στέγνωσε" τα πορτοφόλια των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, τώρα απειλεί να αφήσει την πόλη χωρίς θέρμανση μέσα στον χειμώνα», σημειώνει η ανακοίνωση, και τονίζει τις ευθύνες όλων των αστικών κομμάτων, των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση και των συνδικαλιστών που στήριξαν την πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων στη λογική «κόστους - οφέλους».

Η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να οργανώσουν χωρίς αναμονή την πάλη τους για να μη μείνει η πόλη ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση και να διεκδικήσουν τη λειτουργία χωρίς διακοπές των απαραίτητων μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, κόντρα στην πολιτική της απολιγνιτοποίησης και του εμπορίου ρύπων της ΕΕ. Εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της τηλεθέρμανσης αλλά και έκτακτη επιχορήγηση στη ΔΕΥΑΚ για να μπορεί να καλύψει το κόστος λειτουργίας των λεβήτων πετρελαίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και παράλληλα να μη γίνει καμία αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης και να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Kανένα σπίτι χωρίς θέρμανση στην Κοζάνη! (2023-10-31 00:00:00.0)
Με ανησυχίες η έναρξη της περιόδου τηλεθέρμανσης (2022-10-11 00:00:00.0)
Κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! (2021-12-28 00:00:00.0)
Χωρίς θέρμανση σπίτια και σχολεία λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο τηλεθέρμανσης (2021-10-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την τηλεθέρμανση (2021-08-11 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια! (2021-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ