Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Χωρίς θέρμανση σπίτια και σχολεία λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο τηλεθέρμανσης

Ανακοίνωση της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ

Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης σημειώθηκε το Σάββατο, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς θέρμανση ολόκληρη η πόλη της Κοζάνης από το μεσημέρι της Κυριακής αλλά και να μη λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα.

Η ΔΕΥΑ Κοζάνης διαπίστωσε δυσλειτουργία του δικτύου από το πρωί του Σαββάτου, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στον κεντρικό αγωγό της τηλεθέρμανσης στην περιοχή του Κασλά, όπου υπήρχε διαρροή ατμού.

Σημειωτέον, καθώς οι λιγνιτικές μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δεν βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, η ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε τη φετινή περίοδο συμπληρώνοντας το κενό που υπάρχει στο σύστημα τηλεθέρμανσης με καύση πετρελαίου, πράγμα που έχει οδηγήσει σε απόφαση για αυξήσεις περίπου 12% στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα προβλήματα στη λειτουργία της τηλεθέρμανσης και τη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία, η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι τα πρώτα ουσιαστικά προβλήματα στην απρόσκοπτη εξασφάλιση της θέρμανσης με την έναρξη της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης αποτελούν «εικόνα από το μέλλον». Καλεί τον λαό της περιοχής να μην εφησυχάσει, καθώς στο πλαίσιο της προώθησης της απολιγνιτοποίησης και της ενίσχυσης της περαιτέρω επιχειρηματικής λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στη λογική του κέρδους, τα έργα και οι διαδικασίες ελέγχου, συντήρησης και εκσυγχρονισμού του δικτύου θα «πετσοκόβονται» ακόμα περισσότερο.

Τονίζει επίσης ότι «στο επίκεντρο πρέπει να είναι συνολικά το ζήτημα της θέρμανσης των σχολείων. Η αδυναμία επαρκούς θέρμανσης στα σχολεία, ιδιαίτερα στα χωριά που καίνε πετρέλαιο, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής για θέρμανση. Ολα αυτά σε μια περίοδο που η τιμή στο πετρέλαιο και συνολικά οι τιμές έχουν εκτοξευτεί».

Οσον αφορά την αξιοποίηση της τηλεκπαίδευσης, τονίζεται ότι ήρθε για να μείνει: «Οπως είχαμε προειδοποιήσει το προηγούμενο διάστημα, η χρήση της τηλεκπαίδευσης με όχημα την πανδημία είχε σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ως "παραθυράκι" τη χρήση της "σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος". Εκτακτη συνθήκη βαφτίστηκε πέρυσι ο χιονιάς, έκτακτη συνθήκη βαφτίζονται οι αγώνες των μαθητών, έκτακτη συνθήκη μπορεί το επόμενο διάστημα να βαφτιστούν οι ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Kανένα σπίτι χωρίς θέρμανση στην Κοζάνη! (2023-10-31 00:00:00.0)
Ελλιπής η τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης (2022-11-24 00:00:00.0)
Με ανησυχίες η έναρξη της περιόδου τηλεθέρμανσης (2022-10-11 00:00:00.0)
Ο λαός της περιοχής βιώνει ήδη τις συνέπειες της «απολιγνιτοποίησης» (2020-04-25 00:00:00.0)
Προβλήματα σε υποσταθμούς της ΔΕΗ (2017-01-10 00:00:00.0)
Ντύθηκε στ' άσπρα (1998-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ