Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Μεγάλες καταστροφές σε βιος και υποδομές

Την ανυπαρξία καθαρισμού στα αρδευτικά κανάλια αλλά και συνολικά αντιπλημμυρικών έργων, επισημαίνοντας ότι η ένταση και το μέγεθος των τελευταίων βροχοπτώσεων δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, κατήγγειλαν κάτοικοι στα χωριά Παλαιοχώρι του δήμου Πηνειού και Σαβάλια, Ροβιάτα του δήμου Ηλιδας στην Ηλεία.

Στην περιοχή βρέθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αναστασία Αγγελοπούλου, με κλιμάκιο της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε και στις συνομιλίες με κατοίκους αναδείχθηκαν οι εγκληματικές ελλείψεις έργων προστασίας του λαού και της περιουσίας του, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων, αλλά και των περιφερειακών και τοπικών αρχών.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κατέγραψε τα ζητήματα που άμεσα θα αναδειχθούν στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια, με αιτήματα μεταξύ άλλων την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάλεσε παράλληλα σε οργάνωση της πάλης των πληγέντων μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και άλλους φορείς, προκειμένου να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Νέες κινητοποιήσεις

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 π.μ., με αφετηρία τον κόμβο Αγίου Γεωργίου, απευθύνουν η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Επίσης, σε νέα κινητοποίηση στον κόμβο Μεγανίτη προχωρά σήμερα στις 11 π.μ. ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», από κοινού με τα σωματεία Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλώντας τον λαό της περιοχής να πάρει μαζικά μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ