Σάββατο 26 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 27 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι έρευνες στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Συνεχίζονται οι έρευνες στις δομές της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», που ο ιδρυτής της και στελέχη της δέχονται σωρεία καταγγελιών από πρώην εργαζόμενους και τρόφιμους για κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις, εξαναγκασμό σε εργασία, συνθήκες βίας και τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα ερευνώνται και οι οικονομικές δραστηριότητες της οργάνωσης. Μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στη δομή της ΜΚΟ της Χίου, η Ασφάλεια Καλαμάτας βρέθηκε την Παρασκευή στην «Κιβωτό» και το ίδιο έγινε και σε άλλες δομές.

Πρόκειται - θυμίζουμε - για μια ΜΚΟ και τον ιδρυτή της, ιερέα Αντώνη Παπανικολάου, πολύ προβεβλημένους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα αστικά ΜΜΕ, με βραβεύσεις και πιστοποιήσεις, με τελευταία τον Απρίλη του 2021 από το υπουργείο Εργασίας, ως «φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Και η σημερινή κυβέρνηση και η αρμόδια υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, που τώρα ...«σκίζουν τα ρούχα τους» για την προστασία των παιδιών, όλα αυτά τα χρόνια επιβράβευαν τη δράση διαφόρων ΜΚΟ, «φιλάνθρωπων» και αετονύχηδων στον τομέα αυτό, παλιότερες καταγγελίες εργαζομένων έμεναν στα συρτάρια και το κράτος τους απαλλασσόταν από την ευθύνη του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δωρεές και χορηγίες από το 2007 έως το 2022 κυμαίνονται κοντά στα 80 εκατ. ευρώ, με περισσότερα από 30 εκατ. την τελευταία πενταετία. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 12 μάρτυρες, ενώ οι εισαγγελείς Ανηλίκων αναμένεται να ζητήσουν τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για τα παιδιά, στα οποία περιλαμβάνονται όσα έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και εκείνα για τα οποία υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί. Την Παρασκευή έγινε και μια σύλληψη διοικητικής υπαλλήλου στη δομή στην Καλαμάτα, για παράνομη οπλοκατοχή. Το όπλο, ισχυρίστηκε η ίδια, πιθανώς υπήρχε εκεί πριν την εγκατάσταση της δομής.Στην συνέχεια η υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη.

Ο ιερέας που ίδρυσε τη ΜΚΟ και το πρώην ΔΣ της ετοιμάζουν την υπεράσπισή τους, δηλώντας ότι γίνεται «συκοφάντησή» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ