Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση την Παρασκευή 2/12 οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροτέχνες

Αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, για την πραγματοποίηση πορείας στο υπουργείο Οικονομικών, δίνουν οι επαγγελματίες φοροτέχνες με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΦΕΕΑ.

Με τον κόμπο να έχει «φτάσει στο χτένι» από τα μέτρα της κυβέρνησης για τη φορομπηξία στον λαό την οποία τους φορτώνει, με καθήκοντα που δεν τους αναλογούν, οι μικροί επαγγελματίες λογιστές ετοιμάζονται να διαδηλώσουν απαιτώντας καταρχάς την αναστολή της εφαρμογής myDATA. Απαιτούν επίσης να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΑΑΔΕ 1090/2022 με την οποία φορτώνονται τον έλεγχο και την εποπτεία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν «ελεγκτές και καταδότες». Ζητούν να τροποποιηθεί το καθεστώς ασθενείας των λογιστών, καθώς δεν έχουν το δικαίωμα ...ούτε να αρρωστήσουν, και απαιτούν να τους δίνεται η δυνατότητα για παράταση υποβολής φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων όταν ασθενούν, αλλά και κατά την περίοδο της λοχείας για τις λογίστριες. Μεταξύ άλλων οι λογιστές απαιτούν ακόμα την άμεση θεσμοθέτηση της άδειας ασθενείας του λογιστή και αδείας μητρότητας για τις λογίστριες.

Επιπλέον, απαιτούν αφορολόγητο όριο για τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην Υγεία και στα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και των νόμων που «απελευθερώνουν» τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ