Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο απαιτούν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις

Μπαράζ αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, «στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Οσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν τον λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία».

Το ΠΑΜΕ αναλύει τις επιπτώσεις που θα έχει η ψήφιση του νομοσχεδίου στη δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη του λαού και σημαίνει συναγερμό. «Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις - φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί».

Καλεί τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, «να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, για το μέλλον της υγείας και της ζωής των παιδιών τους».

Δεκάδες οι αποφάσεις Εργατικών Κέντρων - Ομοσπονδιών - σωματείων

Ηδη μέχρι στιγμής δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις προχώρησαν σε έκδοση ανακοινώσεων καταδίκης του νομοσχεδίου, και πιο συγκεκριμένα:

Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Νάουσας, Σάμου, Λαμίας, Αρτας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου, Φωκίδας, Ν. Λάρισας, Λευκάδας - Βόνιτσας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Ν. Λέσβου και παράρτημα Λήμνου, Πάτρας, Θεσπρωτίας, Περ. Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, Ν. Ιωαννίνων.

Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Νοσοκομειακών Γιατρών, Φαρμάκου, Ειδικής Αγωγής, Κλωστοϋφαντουργίας, Εμφιαλωμένων Ποτών, Τύπου & Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Επίσης, δεκάδες σωματεία εργαζομένων από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

«Να αποσυρθεί», απαιτούν οι φοιτητές και αυριανοί γιατροί

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εκφράζουν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των σχολών Υγείας της χώρας, ενώνοντας τις φωνές τους με τους υγειονομικούς και τα σωματεία στις κινητοποιήσεις για την απόσυρσή του. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι Σύλλογοι Ιατρικής Αθήνας, Οδοντιατρικής Αθήνας, Ιατρικής Ιωαννίνων, ΑΠΘ, Λάρισας και Πάτρας και έπεται συνέχεια.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο καλεί και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

ΟΓΕ: Part - time γιατροί σημαίνει part - time κάλυψη των αναγκών μας

Το νομοσχέδιο καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Part - time γιατροί σημαίνει part - time κάλυψη των αναγκών μας στην υγεία και την περίθαλψη.

Δεν συμβιβαζόμαστε σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης, τα άλματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας, τα θαύματα της διεπιστημονικής ομαδικής συνεργασίας, να μην εξασφαλίζεται η δημόσια και δωρεάν παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών νοσοκομειακής περίθαλψης, όπως είναι η σωστή και έγκαιρη διάγνωση, η νοσηλεία, η θεραπεία, η αποκατάσταση, σε όλους τους ασθενείς.

Δεν ανεχόμαστε σήμερα με τόσους γιατρούς και υγειονομικούς, επιστημονικά καταρτισμένους, να υπάρχει υποστελέχωση, να ξεπερνιούνται καθημερινά οι φυσικές αντοχές των εργαζομένων στα νοσοκομεία, να υπονομεύεται το ιατρικό έργο και να επιβαρύνεται η υγεία μας λόγω των τεράστιων ελλείψεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ