Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαγωνισμοί θεατρικών έργων

Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, προκηρύσσονται ως εξής οι διαγωνισμοί Κρατικού Βραβείου Θεατρικού Εργου για το 2002. Για το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Εργου μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε. Χρηματικά έπαθλα: Α' Βραβείο: 8.804 ευρώ, Β' Βραβείο: 4.402, Γ' Βραβείο: 2.935.

Κρατικό Βραβείο για νέους συγγραφείς. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς, των οποίων το έργο δεν έχει παρουσιάσει επαγγελματικός θίασος, τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, δεν έχει βραβευτεί από Επιτροπή του ΥΠΠΟ ή άλλη Επιτροπή του Δημόσιου Τομέα. Χρηματικά έπαθλα: Α' Βραβείο: 5.870 ευρώ, Β' Βραβείο: 4.402, Γ' Βραβείο: 2.935.

Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού έργου. Χρηματικά έπαθλα: Α' Βραβείο: 7.337 ευρώ, Β' Βραβείο: 4.402, Γ' Βραβείο: 2.935.

  • Τα υποβαλλόμενα έργα μπορεί να είναι και μονόπρακτα
  • Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν με ένα μόνο έργο και σε έναν από τους παραπάνω διαγωνισμούς.
  • Τα έργα υποβάλλονται με αίτηση με ψευδώνυμο, σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα στη Δ/νση Καλών Τεχνών - Τμήμα Θεάτρου και Χορού (Μπουμπουλίνας 20-22, 10682 Αθήνα)
  • Το πραγματικό ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του συγγραφέα θα περιέχονται σε σφραγισμένο φάκελο, που θα συνοδεύει την αίτηση.
  • Σε περίπτωση που έργο βραβευμένο σε οιονδήποτε από τους τρεις διαγωνισμούς παρουσιαστεί από επιχορηγούμενο θίασο, θα ενισχύεται ο θίασος από το ΥΠΠΟ.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε έναν από τους παραπάνω διαγωνισμούς ενός 60 ημερών.
  • Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 010-8201736 - 7.

Να σημειώσουμε ότι το ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, στη συνεδρίασή του (6/3) για τους διαγωνισμούς θεατρικού έργου, που προκηρύσσουν ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: Διάστημα ενός έτους από την προκήρυξη μέχρι τη λήξη του διαγωνισμού. Δημοσιοποίηση των ονομάτων της επιτροπής κρίσης ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση των βραβείων. Αν ο φορέας είναι η πολιτεία ή επιχορηγούμενος από την πολιτεία οργανισμός, τότε το βραβευμένο έργο θα ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του και ο συγγραφέας να παίρνει έπαθλο 9.000 ευρώ. Να μην υπάρχουν κατηγορίες πρώτου, δεύτερου, αλλά τα βραβεία να είναι ένα, δύο, ή τρία και ισοδύναμα. Ελεύθερη πρόσβαση της Εταιρείας στα Πρακτικά των Επιτροπών.

Τέλος, προτρέπει «αν στην προκήρυξη δε συμπεριλαμβάνονται τα παραπάνω, κανείς Ελληνας συγγραφέας, που σέβεται το όνομά του και το έργο του, να μη στέλνει έργο στο διαγωνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ