Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κοινωνική ιταλική κωμωδία

«Ο κλέψας του κλέψαντος»
«Ο κλέψας του κλέψαντος»
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην ιταλική νεορεαλιστική κωμωδία που μεσουράνησε από τα μέσα της δεκαετίας του '50 έως τα μέσα του '70, που συνδύασε τη σάτιρα με την κοινωνική κριτική της ιταλικής μεταπολεμικής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας ηθοποιούς όπως ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ο Ούγκο Τονιάτσι κ.ά., οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στον «Απόλλωνα» (22-28/3).

Θα προβληθούν 16 ταινίες, χαρακτηριστικές του είδους, όπως «Ο κλέψας του κλέψαντος» του Μάριο Μονιτσέλι, «Αρωμα γυναίκας» του Ντίνο Ρίζι, «Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» του Ελιο Πέτρι κ.ά.

Στους άλλους κινηματογράφους του δικτύου διανομής του ΕΚΚ, «Filmcenter», το πρόγραμμα προβολών από 22-28/3 έχει ως εξής: «Τριανόν» και «Πτι Παλαί»: «Ενας υπέροχος άνθρωπος», «Αστρον»: «Οικογένεια Τενεμπάουμ» και την Κυριακή (5μ.μ.) «Η τιμή της αγάπης», υποτιτλισμένη για άτομα με προβλήματα ακοής.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ρομαντικές Τρίτες» στον κινηματογράφο «Τριανόν» θα προβληθεί η ταινία «Τα φτερά της αγάπης» του Ιαν Σόφτλι (26/3, 9μ.μ.), που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Χένρι Τζέιμς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ