Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πρόκριση για Γαλλία και Αυστραλία, έκπληξη από την Τυνησία

Η Γαλλία και η Αυστραλία πήραν την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ από τον 4ο όμιλο, ο οποίος είχε συναρπαστικό φινάλε, με νίκη - έκπληξη της Τυνησίας, τη Δανία να τερματίζει ουραγό και τις δύο πρώτες ομάδες να ισοβαθμούν, αλλά τους Γάλλους να παίρνουν την πρωτιά λόγω καλύτερης διαφοράς γκολ.

Συγκεκριμένα, η Τυνησία πήρε ιστορική νίκη (την πρώτη της σε Μουντιάλ) με 1-0 επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας, νίκη η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να προκριθούν οι Βορειοαφρικάνοι, καθώς έμειναν πίσω από την Αυστραλία. Οι Τυνήσιοι, αν και ήξεραν ότι οι ελπίδες τους ήταν λιγοστές, κυνήγησαν τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στη Γαλλία και τα κατάφεραν χάρη στο γκολ του Καζρί (58'), αλλά και δείχνοντας χαρακτήρα όταν ο τεχνικός των «τρικολόρ», Ντ. Ντεσάμπ, μπροστά στο φάσμα της ήττας ενεργοποίησε πρωτοκλασάτα στελέχη της ομάδας (Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ντεμπελέ) για την ανατροπή. Η Γαλλία μάλιστα βρήκε γκολ ισοφάρισης στις καθυστερήσεις με τον Γκριζμάν, το οποίο όμως μετά από χρήση VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο άλλο ματς η Αυστραλία πήρε αυτό που ήθελε, νικώντας 1-0 τη Δανία και παίρνοντας την πρόκριση στους «16» ως 2η του ομίλου. Τα «καγκουρό» μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία τους πέτυχαν δεύτερη νίκη σε Μουντιάλ. Το γκολ το πέτυχε ο Λέκι στο 60' και αποδείχθηκε αρκετό, καθώς οι Δανοί (στην τετράδα του τελευταίου Euro, θυμίζουμε) συνέχισαν να απογοητεύουν μέχρι τέλους, αδυνατώντας να βρουν ουσία στις προσπάθειές τους, παρά την υπέρ τους κατοχή της μπάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ