Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3ος ΟΜΙΛΟΣ
«Τανγκό» πρόκρισης για την Αργεντινή

Κερδισμένη και η Πολωνία στην ισοβαθμία με το Μεξικό

Βρίσκοντας τον καλό της εαυτό στο φινάλε του 4ου ομίλου, η Αργεντινή πήρε τον κρίσιμο αγώνα με την Πολωνία με 2-0 και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, καθώς και την πρωτιά στον όμιλο. Ως 2η πέρασε η Πολωνία οριακά, καθώς ισοβάθμισε με το Μεξικό (νίκησε 2-1 τη Σαουδική Αραβία) αλλά υπερείχε κατά μόλις ένα γκολ στον σχετικό συντελεστή. Στους «16» η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία και η Πολωνία τη Γαλλία.

Η «Αλμπισελέστε», στην πιο πειστική της εμφάνιση στη διοργάνωση μέχρι στιγμής, με αλλαγές στο βασικό της σχήμα (ξεκίνησαν Εντσο Φερνάντεζ, Αλβαρεζ και Μακάλιστερ), κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στους Πολωνούς, βρίσκοντας τον δρόμο για την επιτυχία στην επανάληψη. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Σκαλόνι, αν και είχε τα ηνία απέναντι στο παθητικό παιχνίδι των Πολωνών, δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, χάνοντας πέναλτι με τον Μέσι (απέκρουσε ο Σέζνι) και αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Ωστόσο, με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή άνοιξε το σκορ με τον Μακάλιστερ (46'), αποβάλλοντας το άγχος, και συνεχίζοντας να κυριαρχεί, στο 67' ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση και την πρωτιά με γκολ του Αλβαρεζ. Στο υπόλοιπο του ματς οι Λατινοαμερικάνοι έχασαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Με επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί της Πολωνίας η Αργεντινή σφράγισε την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ

Copyright 2022 The Associated

Με επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί της Πολωνίας η Αργεντινή σφράγισε την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ
Στο άλλο ματς, η νίκη του Μεξικού επί της Σαουδικής Αραβίας με 2-1 (Μαρτίν 47', Τσάβες 52' - Αλ Νταουσαρί 95') δεν του έφτασε για την πρόκριση: Την ώρα που οι Μεξικανοί πίεζαν για το τρίτο γκολ που θα τους έδινε τη 2η θέση, οι Σαουδάραβες βρήκαν την ευκαιρία να σκοράρουν στις καθυστερήσεις και τους απέκλεισαν οριστικά, στέλνοντας στους «16» τους Πολωνούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ