Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
«Επιστρέφουμε τα τηλεοπτικά σκουπίδια»

Μπράβο στους μαθητές του Δημοτικού Συκιών Αρτας!

Eurokinissi

Μπράβο στους μαθητές του Δημοτικού Συκιών Αρτας!
«Επιστρεφόμενα τηλεοπτικά σκουπίδια», έγραφαν τα δύο «δέματα», που επιμελώς ετοίμασαν και έστειλαν χτες το πρωί, από το Ταχυδρομείο της Αρτας, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Συκιών. Παραλήπτες ήταν τα δύο μεγάλα κανάλια «Μέγκα» και «Αντέννα», και τα αντίστοιχα τηλεσκουπίδια που εκπέμπουν, «Μπαρ» και «Μεγάλος Αδελφός».

Μαζί με τα «τηλεοπτικά σκουπίδια», οι έξι μικροί μαθητές της Ε` και Στ` τάξης του διθέσιου Δημοτικού Σχολείου έστειλαν και ένα ολιγόλογο μήνυμα, που το σύνταξαν οι ίδιοι και με το οποίο έκαναν ξεκάθαρο στους υπεύθυνους των καναλιών ότι καταδικάζουν τη λογική της «κλειδαρότρυπας» και ότι το χρέος της τηλεόρασης απέναντι στη νέα γενιά είναι διαφορετικό απ' αυτό που τους λανσάρουν. Σ' αυτό το μήνυμα, οι μαθητές επισημαίνουν: «Επιστρέφουμε τα τηλεοπτικά σκουπίδια που κάθε βράδυ εκπέμπετε. Επειδή πιστεύουμε ότι ο ρόλος των ΜΜΕ είναι άλλος εκτός από αυτόν, ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα αναλάβετε το χρέος σας απέναντί μας».

Η συμβολική αυτή μαθητική πράξη είναι άξια προς μίμηση και έρχεται να προστεθεί στη λαϊκή καταδίκη που ξεσηκώνεται ενάντια σε τέτοιου είδους τηλεσκουπίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ