Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πολύμορφη παρέμβαση μέσα στις σχολές

Μέρα πλούσιας δράσης για την Πανσπουδαστική θα είναι η αυριανή στις σχολές της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιήσει πολύμορφες εκδηλώσεις για διάφορα θέματα, που αφορούν τους φοιτητές και γενικότερα τη νέα γενιά.

Παράλληλα, με την προσπάθειά της να ενεργοποιηθούν και να μαζικοποιηθούν οι συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση απάντησης στην επίθεση της κυβέρνησης και διεκδίκησης της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, η Πανσπουδαστική βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των φοιτητών. Η εργασιακή προοπτική των πτυχιούχων σε κάθε κλάδο, αλλά και η μάστιγα των ναρκωτικών, τα τηλεσκουπίδια που προβάλλονται, ο πόλεμος κι οι εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στις εκδηλώσεις της.

Συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη, εκδηλώσεις θα γίνουν:

- Στο Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στις 3 μ.μ., με θέμα «Πόλεμος και ειρήνη. Διεθνείς σχέσεις στον 21ο αιώνα». Θα μιλήσουν: Ο γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, και οι καθηγητές του πανεπιστημίου κ. κ. Γκίκας και Τσιαμπίρης.

- Στα Ξενόγλωσσα Τμήματα της Φιλοσοφικής με θέμα: «Οροι εργασίας, φροντιστήρια, ιδιωτική εκπαίδευση». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βύρωνα.

- Στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής, αφιερωμένη στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με θεατρικά δρώμενα και εικαστικές εκθέσεις.

- Στο Ιστορικό - Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής, όπου η ΠΚΣ πραγματοποιεί «αντιπολεμική βδομάδα», θα γίνει αύριο συζήτηση για το θέμα της «ινδοευρωπαϊκής γλώσσας», με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ και καθηγητή του ΑΠΘ Γ. Χουρμουζιάδη.

- Στο Μουσικό και στο Θεατρικό Τμήμα της Φιλοσοφικής, «αφιέρωμα στο Ναζίμ Χικμέτ» με απαγγελίες ποιημάτων του και μουσική από μελοποιημένα έργα του.

- Στη Νομική, με θέμα «Η κατάσταση των ασκούμενων δικηγόρων», στις 12 το μεσημέρι.

- Στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής, για την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων του τμήματος, επίσης στις 12 το μεσημέρι.

- Στο Τμήμα Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), με θέμα το νόμο για τους λογιστές.

- Επίσης, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, την ίδια μέρα, θα γίνει κεντρική εκδήλωση με θέμα «Αξιολόγηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα δίνουμε όλα για τη ζωή και τις σπουδές που έχουμε ανάγκη! (2018-05-12 00:00:00.0)
Αλλες σημερινές εκδηλώσεις (2010-06-18 00:00:00.0)
Στην ενιαία επίθεση απαιτείται συντονισμένος αγώνας (2004-11-12 00:00:00.0)
Βροντερό Πανσπουδαστικό ΟΧΙ (2004-04-23 00:00:00.0)
Παρέμβαση της ΚΝΕ (2002-03-30 00:00:00.0)
Δραστηριότητα της ΠΚΣ (2002-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ