Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Αυξήσεις στα εισιτήρια και ελλείψεις σε προσωπικό

Τα προβλήματα και τους κινδύνους για το επιβατικό κοινό μεγαλώνει η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης των αστικών συγκοινωνιών και στη Γαλλία, όπως δείχνει η κατάσταση που διαμορφώνεται στο μετρό της πρωτεύουσας.

Είναι ενδεικτικό ότι η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών (το λεγόμενο «Passe Navigo») από 75,20 ευρώ, που κοστίζει σήμερα, τον Γενάρη θα φτάσει στα 80, 90 ή και 100 ευρώ. Σημαντικές ανατιμήσεις αναμένονται και στους άλλους τύπους εισιτηρίων. Η κυβέρνηση επικαλείται τη μεγάλη αύξηση του κόστους της Ενέργειας, επιχειρώντας να κρύψει τις ευθύνες για τη χρόνια αντιλαϊκή πολιτική και σε αυτόν τον τομέα.

Χαρακτηριστικά, ακόμα και αστικά ΜΜΕ αναγνωρίζουν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό - αποτέλεσμα της πολιτικής «εξορθολογισμού του κόστους» - είναι μία από τις βασικές αιτίες μεταξύ άλλων για τις διαρκείς ακυρώσεις δρομολογίων. Αντίστοιχα, χαρακτηριστικό είναι ότι συχνά «επιστρατεύονται» συρμοί άνω των 40 χρόνων, με αποτέλεσμα συχνές τεχνικές βλάβες και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παροχή ενός «επιδόματος καυσίμων» ύψους... 100 ευρώ κι αυτό όχι για όλους, αλλά μόνο για τους «ασθενέστερους οικονομικά Γάλλους που χρειάζονται το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους», όπως είπε η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν...

Σημειωτέον ότι για να το λάβουν οι δικαιούχοι, θα πρέπει να καταθέσουν και... ένορκη βεβαίωση ότι χρειάζονται το αυτοκίνητό τους για να φτάσουν στον τόπο εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ