Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
«Στείλτε ένα μήνυμα αντίστασης»

«Στείλτε ένα μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης προς κάθε κατεύθυνση. Ψηφίζοντας το ενωτικό ταξικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η παράταξη του ενιαίου πλέον Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού, μιας μεγάλης επιτυχίας συνολικά του κλάδου, που προχωρά στις πρώτες του αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων. Οι αρχαιρεσίες, που αποφασίστηκαν στη χτεσινή γενική συνέλευση, ξεκινούν στις 31 Μάρτη και ολοκληρώνονται στις 4 Απρίλη.

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του προέδρου της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού κ. Κωλέτση, στελέχους της ΠΑΣΚΕ και των κλακαδόρων του, που χτες θυμήθηκαν να θέσουν θέμα (!) για τη διαδικασία δημιουργίας του συνδικάτου, η οποία ήδη έχει προχωρήσει με αποφάσεις των σωματείων μαγείρων και σερβιτόρων. Αυτό γιατί οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί σε βάρος της ΠΑΣΚΕ, καθώς οι εργαζόμενοι επιθυμούν, και το απέδειξαν και χτες, ένα συνδικάτο και μια διοίκηση που να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να συγκρούεται.

Μάλιστα την ώρα που η προσωρινή διοίκηση έθεσε θέμα απόφασης για συμμετοχή στην απεργία στις 3 του Απρίλη για το Ασφαλιστικό, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να μην ψηφιστεί! Απάντηση πήραν από τους εργαζόμενους που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, που στα λόγια χτες κόπτονταν για την «ενότητα» των εργαζομένων, ψήφισαν στην πρόταση για απεργία, χωρίς ίχνος ντροπής, λευκό!

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι χτες συζήτησαν τους στόχους τους για το επόμενο διάστημα, που είναι η μαζικοποίηση του συνδικάτου, η μαζική προσέλευση στις αρχαιρεσίες, η αγωνιστική αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων του κλάδου και κυρίως η αγωνιστική αντίσταση σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους μέσα από το ΠΑΜΕ, στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ