Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Απεργία σήμερα

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν από σήμερα τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Πετρέλαια», ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης με πώληση ακόμα 23% των μετοχών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, που έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για απεργία, μέσα από τη Γενική Συνέλευσή τους διεκδικούν τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΕΛΠΕ και δηλώνουν την αντίθεσή τους σε κάθε διαδικασία πώλησης που πρόκειται να δημιουργήσει ολιγοπώλια στο πετρελαϊκό κύκλωμα.

Στην «Ολυμπιακή»

Κινητοποίηση για το «θεαθήναι» διοργάνωσε χτες η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), σε μια προσπάθεια να διασώσει τα προσχήματα και να εμφανιστεί «πολέμια» του ξεπουλήματος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ).

Επί της ουσίας, βέβαια, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ-ΚΕΔΑ στην ΟΣΠΑ κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διευκολύνουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τη χτεσινή κινητοποίηση (3ωρη στάση εργασίας, 12 μ. - 3 μ.μ. και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας). Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα που η ΟΑ δεν είχε προγραμματισμένες πτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΣΚΕ είχε ταχθεί κατά της προηγούμενης κινητοποίησης, ενώ ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΑ, αν και ψήφισε υπέρ, τη μέρα της κινητοποίησης ταξίδεψε μαζί με στελέχη της ΠΑΣΚΕ για Βρυξέλλες, προκειμένου να... αναζητήσουν εκεί λύσεις για τα προβλήματα!

Στη χτεσινή συγκέντρωση, που οι εν λόγω παρατάξεις συνειδητά απαξίωσαν, μίλησαν ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) και ο γενικός γραμματέας (ΔΑΚΕ) της ΟΣΠΑ, οι οποίοι στα λόγια ήταν για μια ακόμα φορά «λάβροι» κατά της κυβέρνησης, χωρίς επί της ουσίας να κομίσουν κάτι καινούριο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Γρ. Φελώνης, ενώ έλαμψαν διά της απουσίας τους εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των κομμάτων.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμος Κουμπούρης. Επισήμανε ότι η λύση και η αντιμετώπιση προβλημάτων των εργαζομένων περνά μέσα από τη σύγκρουση με εκείνες τις πολιτικές, που είναι υπεύθυνες γι' αυτή την κατάσταση έχοντας τη στήριξη και συνδικαλιστικών ηγεσιών. «Οσο δεν υπάρχει ρωμαλέο, αποφασιστικό κίνημα, που θα αμφισβητεί και θα συγκρούεται μ' αυτές τις πολιτικές, η κατάσταση θα χειροτερεύει», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ