Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις

Πρόσθετα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις ήρθαν στο φως τις προηγούμενες μέρες, επιβεβαιώνοντας ξανά το διαχρονικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», το οποίο από κοινού εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Νεότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» κάνει λόγο για παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου από την ΕΥΠ. Κατονομάζοντάς τον ως «στόχο 519c», σημειώνει ότι το πραγματικό ενδιαφέρον για την παρακολούθησή του σχετίζεται με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και τα οικονομικά του στοιχεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα θα έπρεπε πρώτα να έχουν περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφέρει ότι ήταν στόχος παρακολούθησης τουλάχιστον από το πρώτο τρίμηνο του 2022, ωστόσο φαίνεται ότι και ο ίδιος έπαιρνε μέτρα προστασίας προκειμένου στις συνομιλίες του να μην αγγίζει θέματα που μπορούσαν να τον εκθέσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κ. Φλώρος έχει παρακολουθηθεί σε συνομιλίες του που αφορούσαν ισραηλινά συστήματα αλλά και τα ελικόπτερα «Black Hawk», τα οποία ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος είχε πει στη Βουλή ότι θα προμηθευτεί η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, και όπως φαίνεται από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί υπήρχε σαφής διάσταση μεταξύ του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ και του υπουργού. Επιπλέον, φαίνεται ότι η ΕΥΠ έχει καταγράψει τον Κ. Φλώρο να εκφράζεται κατά του υπουργού και συνολικά κατά της πολιτικής ηγεσίας.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι στα ενημερωτικά δελτία από την παρακολούθηση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ που έφταναν στο Μαξίμου, ο Κ. Φλώρος εμφανίζεται ως μη συνεργάσιμος με το υπουργείο, ενώ έχουν καταγραφεί συνομιλίες του ίδιου με ισχυρό επιχειρηματία, με την ΕΥΠ να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι' αυτήν τη σχέση.

Στα παραπάνω προστέθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο η παρακολούθηση αφορούσε τη στάση του αρχηγού (και δύο στελεχών της αρμόδιας Διεύθυνσης) στα εξοπλιστικά προγράμματα και την πιθανότητα να έχουν τυχόν διαφθαρεί ο ίδιος και η οικογένειά του, της οποίας οι αγορές ελέγχονταν εξονυχιστικά μέσω του κοριού.

Οτι ο κοριός τον παρακολουθούσε για να δει ποιες είναι οι θέσεις του σχετικά με κρίσιμες αναθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων (ελικόπτερα, πύραυλοι, φρεγάτες κ.λπ.) και ποιες οι σχέσεις του με επιχειρηματία της συγκεκριμένης αγοράς, με τον οποίο φέρεται ότι συνομιλούσε.

Αναφέρεται τέλος ότι όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα, υπό παρακολούθηση ήταν συνολικά η ηγεσία του Πενταγώνου, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού, των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ