Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-2
Βαθμός πρόκρισης

Στόχος επετεύχθη. Ο βαθμός που ήθελε ο Παναθηναϊκός, για να πάρει την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε χθες στη Λεωφόρο, μετά το 2-2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «πράσινοι», πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, δεν έχασαν την ευκαιρία απέναντι στους Ισπανούς και τις ελλείψεις τους, να διεκδικήσουν εκείνοι την πρόκριση και όχι μέσω του άλλου αγώνα του ομίλου, μεταξύ της Σπάρτα και της Πόρτο, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 2-0.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Μαρκαριάν προσπάθησαν από την αρχή να φτάσουν στο τέρμα, που θα τους έλυνε τα πόδια. Οι αντίπαλοί τους έδειξαν αρκετές φορές το μέγεθος της ασυνεννοησίας που επικρατούσε, ειδικά στην άμυνα. Ετσι λοιπόν, μόλις στο 9`, ο Λυμπερόπουλος ...έστειλε τους φιλάθλους της ομάδας του στα ύψη, χάρη στο γυριστό σουτ, που κατέληξε στα δίχτυα του Κασίγιας. Πάντως και ενώ δεν είχαν κοπάσει τα πανηγύρια, ο Μοριέντες θύμισε πως τίποτα δεν τελείωσε, όταν με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 1-1 (11`).

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ανασυγκροτηθούν. Αν και αμυντικογενείς, οι Ισπανοί έβγαζαν ...φωτιές στις αντεπιθέσεις, καρδιοχτυπώντας όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι. Οι συμπτώσεις, όμως, υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο, καθώς τη στιγμή που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πανηγύριζαν το πρώτο τέρμα της Σπάρτα (64`), ο Γκούμας, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βλάοβιτς, πετύχαινε με κεφαλιά το 2-1. Από εκεί και πέρα, μαζί με τη διαγραφόμενη νίκη των Τσέχων επί των Πορτογάλων, η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ της ελληνικής ομάδας και η απόδοση των δύο ομάδων πήρε την κατιούσα. Ομως, το πείσμα των Ισπανών, τουλάχιστον για την ισοπαλία, φάνηκε όταν ο 19χρονος Πορτίγιο, που είχε μπει ως αλλαγή, με ένα θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-2, που λίγο όμως στεναχώρησε τους παίκτες, αλλά και τον ίδιο τον Μαρκαριάν.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Φύσσας, Μικάελσεν, Λυμπερόπουλος (76` Βόκολος), Κωνσταντίνου (70` Ολισαντέμπε), Καραγκούνης, Γκαλέτο, Χένρικσεν, Βλάοβιτς (85` Βαζέχα), Σεϊταρίδης, Γκούμας.

Ρεάλ: Κασίγιας, Μοριέντες (60` Πορτίγιο), Κονσεϊσάο, Μακμάναμαν (80` Σολάρι), Σάβιο (74` Βάλντο), Γιέρεμις, Κάμπο, Ρούμπεν, Μπράβο, Σελάντες, Μινάμπρες.

  • Στα παιχνίδια του άλλου ομίλου, η Λεβερκούζεν κατέκτησε την πρώτη θέση χάρη στην εκτός έδρας νίκη της επί της Λα Κορούνια με 2-1, αφήνοντας έξω την Αρσεναλ που ηττήθηκε από τη Γιουβέντους με 1-0.

Μυρτώ ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ