Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Οριακές... αναμετρήσεις

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκονται σήμερα οι τρεις εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα που δίνουν τη μάχη για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του Ζ` ομίλου της Β` φάσης ο Ολυμπιακός δίνει σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας αγώνα στη Λιουμπλιάνα με την Ολύμπια, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η τρίτη ελληνική μονομαχία μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Στο ΟΑΚΑ (21.00) «κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι» δίνουν το δεύτερο ραντεβού τους μέσα σε 10 μέρες, αφού είχε προηγηθεί η κόντρα για το πρωτάθλημα όπου έληξε με νίκη του Παναθηναϊκού. Το παιχνίδι είναι οριακό και για τις δυο ομάδες που έχουν από μια ήττα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια απωλειών. Η νίκη λοιπόν είναι το ζητούμενο και αυτό θα επιδιώξουν σήμερα οι δυο αντίπαλοι. Αλλωστε και ο Ντράγκαν Σάκοτα αυτό ήταν που ζήτησε από τους παίκτες του και τους κάλεσε να μην κυνηγήσουν διαφορά για αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας. «Πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη νίκη και μετά θα κοιτάξουμε να πάρουμε διαφορά, που μπορεί να μας χρειαστεί στο τέλος. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι σ' αυτό το ματς και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Είναι γεγονός, ότι το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και περιμένουμε πολύ αυτό το ματς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τεχνικός που κάλεσε τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών.

Στην αντίπερα όχθη, στον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζουν το παιχνίδι σαν «πρόωρο τελικό» και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε από τους παίκτες να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα αφού σε περίπτωση ήττας τα περιθώρια στενεύουν. Ο «Ζοτς είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει αγωνιστικά προβλήματα, αφού άπαντες δηλώνουν παρόντες.

Νίκη για πρωτιά

Τη νίκη που θα τον κάνει να θέσει την πιο σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση του ομίλου επιδιώκει σήμερα ο Ολυμπιακός στη Λιουμπλιάνα (21.30 ΜΑΤΖΙΚ). Ο Λευτέρης Σούμποτιτς ζήτησε από τους παίκτες του απόλυτη αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να φύγουν νικητές από το «Χάλα Τίβολι». Αλλωστε το γήπεδο το ξέρει πολύ καλά ο «Πίξι», αφού σήμερα αγωνίζεται κόντρα στη «μεγάλη του αγάπη» όπως είναι η Ολύμπια. «Πρόκειται για μία ομάδα που ανέκαθεν είχε πίστη στη νίκη. Ειδικά στην έδρα τους, θέλουν να κάνουν το απόλυτο των νικών. Μπορεί να έχουν δύο ήττες στα μέχρι τώρα παιχνίδια αλλά αυτό δεν τους έχει βγάλει έξω από την πρόκριση», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για ψηλά ο Ολυμπιακός... καίγονται ΠΑΟΚ, ΠΑΟ (2016-11-03 00:00:00.0)
Πανηγυρική πρόκριση για ΑΕΚ... φινάλε - θρίλερ στα Χανιά (2015-01-09 00:00:00.0)
Τρεις στον... αέρα (2004-11-10 00:00:00.0)
Με νέο... πρόσωπο (2002-10-01 00:00:00.0)
Μπάσκετ όχι «πόλεμος» (2002-03-27 00:00:00.0)
Η ώρα των «δικεφάλων» (2001-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ