Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η ώρα των «δικεφάλων»

Την πρόκριση στους οκτώ... κοιτάζει από το Κάουνας ο Ιμπραήμ Κουτλάι

Sportidea

Την πρόκριση στους οκτώ... κοιτάζει από το Κάουνας ο Ιμπραήμ Κουτλάι
Να τελειώνουν με την υπόθεση-πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα θέλουν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που στα πλαίσια της φάσης των «16» δίνουν τους δεύτερους αγώνες τους κόντρα σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Ολίμπια Λιουμπλιάνας, εκτός έδρας, αντίστοιχα.

Πρόκριση στο Κάουνας

Στη Λιθουανία (19.30) θέλει να καθαρίσει την πρόκριση η ΑΕΚ και να αποφύγει έτσι την περιπέτεια του τρίτου παιχνιδιού, έστω και εάν αυτό χρειαστεί να πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ. Οπως τόνισε και ο Ιμπραήμ Κουτλάι, θα πρέπει η Ενωση να τελειώσει σήμερα αυτό που άρχισε στην Αθήνα. «Η Κάουνας είναι πολύ καλή ομάδα και αυτό το έδειξε σε όλη την πορεία της στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ. Στο πρώτο ματς μάς δυσκόλεψε αρκετά, ενώ τώρα που παίζει εντός έδρας αναμένεται να είναι ακόμη πιο δυνατή», είπε ο «Ιμπο». Μοναδικό πρόβλημα για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ταλαιπωρείται από έντονους πόνους στη μέση και η συμμετοχή του στο ματς θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ο Σέρβος τεχνικός μετά την αναπάντεχη ήττα από το Μαρούσι ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το παιχνίδι αυτό και να αφοσιωθούν στο σημερινό. Παράλληλα, τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» δε θα πρέπει να χάσουν το ρυθμό τους (όπως συνέβη με το Μαρούσι) και να παρασυρθούν σε αυτό των αντιπάλων τους. Αυτό που θα επιδιώξει σήμερα η Ενωση είναι να έχει το πάνω χέρι από την αρχή του αγώνα.

Στη Λιουμπλιάνα με προβλήματα

Συνήθεια του έγινε τελικά του ΠΑΟΚ να κουβαλάει τα προβλήματά του εκεί όπου παίζει. Ετσι και σήμερα στη Λιουμπλιάνα (21.30) οι παίκτες του «δικεφάλου» θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2-0 στις νίκες, που θα τους δώσει την πρόκριση αλλά όμως για μια ακόμη φορά τα προβλήματα δε λείπουν. Η βαριά ψυχολογία από την άσχημη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό επιδεινώθηκε και από τον τραυματισμό του Γιαννούλη. Ο Κώστας Φλεβαράκης είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και όλες αυτές τις μέρες έχει ζητήσει από τους παίκτες του να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι και να κάνουν το καθήκον τους. Πάντως, υπάρχουν και τα καλά νέα, αφού ο Κορωνιός ξεπέρασε την ίωσή του και τελικά θα δώσει το «παρών».

ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ: Πρόβλημα με Ρέμπρατσα

Η συμμετοχή του Ζέλικο Ρέμπρατσα είναι αυτό που καίει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν το σημερινό παιχνίδι με τη Σιένα (ΟΑΚΑ 21.30 ΤΕΜΠΟ) για τον όμιλο της ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ (ΦΙΜΠΑ). Οπως εξήγησε ο τεχνικός των «πρασίνων», ο Σέρβος παίκτης είναι αδιάθετος και αυτή η αδιαθεσία αφορά σε πρόβλημα στην αναπνοή, όπου νιώθει αρρυθμίες. «Μπορεί να μην παίξει αν δεν είναι έτοιμος. Το πρόβλημα είναι με την αναπνοή του. Του πονούσε το κεφάλι του και είχε αρρυθμίες. Δεν προπονήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, ούτε τις τελευταίες μέρες. Στην Πολωνία δεν μπορούσε να πάρει βαθιές ανάσες και ζήτησε αλλαγή. Οταν γυρίσαμε έκανε τεστ "Χόλντερ" και δεν είχε πρόβλημα. Με το Περιστέρι, ωστόσο, ζήτησε και πάλι αλλαγή για τον ίδιο λόγο. Θα δούμε τι θα γίνει. Ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα». Οσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι, το κυνήγι της πρώτης θέσης δεν επιτρέπει απώλειες. Ο «Ζοτς» άλλωστε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου... «Η εύκολη νίκη που πήραμε στο παιχνίδι της Ιταλίας συνιστά κίνδυνο. Αν σκεφτόμαστε ότι επικρατήσαμε με 30-35 πόντους, τότε το πιθανότερο είναι να κινδυνεύσουμε. Αυτή η συνάντηση ανήκει στο παρελθόν. Αλλωστε, η Σιένα είναι καλύτερη και πιο σταθερή από τότε. Εχουν επιστρέψει και οι τραυματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ