Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Φωτιές ανάβει ο Κλάιφερτ

Μετά τη μεταγραφή του Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα νέο γεγονός έρχεται να «ανάψει» τα αίματα ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων. Ο Πάτρικ Κλάιφερτ, που αγωνίζεται στους «μπλαουγκράνα», δήλωσε σε ισπανικό περιοδικό: «Πριν παίξω στη Ρεάλ θα προτιμούσα να αγωνιστώ στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας». Το περιστατικό αυτό έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του Πορτογάλου Φίγκο στη Ρεάλ και λίγο καιρό πριν τη λήξη του συμβολαίου του Ολλανδού με την Μπαρτσελόνα. Πάντως, σε όλη αυτή την υπόθεση δένουν και οι φήμες για τη διαδοχή του προπονητή της «Μπάρτσα», Γιορένς Σέρα Φερέρ, από τον Φάμπιο Καπέλο το προσεχές καλοκαίρι. Αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει διαψευστεί από τους διοικούντες του συλλόγου της Καταλονίας, ιταλικός ραδιοφωνικός σταθμός ισχυρίστηκε πως ο Καπέλο έχει συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα για τα επόμενα τρία χρόνια.

  • Σε νέα έδρα θα αγωνίζεται η Μπάγερν Μονάχου από το 2005. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Φραντς Μπεκενμπάουερ, χωρίς βέβαια να μιλήσει με σιγουριά για το πού θα χτιστεί: «Θα κατασκευάσουμε ένα νέο στάδιο. Αν δεν υπάρχει χώρος μέσα στην πόλη, θα το χτίσουμε λίγο πιο έξω». Η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα στην επόμενη βδομάδα, ύστερα από τη συνάντηση του Μπεκενμπάουερ με τον ομόλογό του της Μόναχο 1860, Καρλ Χάινζ Βιλντμόζερ, και τον δήμαρχο της πόλης, Κρίστιαν Ούντε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα του νέου σταδίου αναμένεται να αγγίζει τους 66.000 θεατές.
  • Καμία αλλαγή στην επιτυχημένη σύνθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε θέλουν τόσο οι διοικούντες όσο και ο τεχνικός του συλλόγου, σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Στη νοοτροπία αυτή, λοιπόν, οι «μπέμπηδες» ανανέωσαν το συμβόλαιο του Ολλανδού αμυντικού Γιαπ Σταμ μέχρι το καλοκαίρι του 2005, καθώς θεωρείται από τα πιο σημαντικά στελέχη της ομάδας, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, διοργανώσεις. Η ανανέωση αυτή ήταν μια από τις πολλές που έκανε η Μάντσεστερ, καθώς πριν λίγες μέρες είχαν προηγηθεί αυτές των Κόουλ και Κιν, ενώ σειρά έχουν οι Μπέκαμ, Γκιγκς και Γ. Νέβιλ.
  • Σε διαπραγματεύσεις με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης βρίσκεται ο Λόταρ Ματέους, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ίδιου, με στόχο την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου: «Μίλησα στο τηλέφωνο τις τελευταίες μέρες μαζί τους και θέλουν να συναντηθούμε στο Κιτσμπιούχελ». Ομως, ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της γερμανικής ομάδας, Στέβεν Γιεντλίκι, διέψευσε το γεγονός λέγοντας απλώς: «Αυτά τα ακούω πρώτη φορά». Μέσα σε όλα αυτά, η διοίκηση της Αϊντραχτ πλησίασε τον Κλάους Τοπμέλερ, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ