Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Μπάσκετ όχι «πόλεμος»

«Παίξτε μπάσκετ όχι... πόλεμο». Αυτό είναι το νόημα που βγαίνει από τις δηλώσεις των τεχνικών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ενόψει της αυριανής τους κόντρας στα πλαίσια της Ευρωλίγκας (9 μ.μ. ΤV MAGIK). Η κρίσιμη συνάντηση των δυο αντιπάλων για το ευρωπαϊκό τους μέλλον διεξάγεται σε βαριά ατμόσφαιρα εξαιτίας των όσων έγιναν στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι και, βέβαια, ευχή όλων είναι να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία.

Πάντως, τόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και ο Λευτέρης Σούμποτιτς... μίλησαν μόνο για μπάσκετ αφού, όπως τόνισαν και οι ίδιοι, αυτό είναι που πρέπει να ενδιαφέρει.

Στους «πράσινους» η νίκη αποτελεί μονόδρομο αφού μόνο έτσι ξαναμπαίνουν για τα καλά στο κυνήγι της πρώτης θέσης, που οδηγεί στο φάιναλ φορ της Μπολόνια. Αλλωστε, σε διαφορετική περίπτωση οι ελπίδες ψαλιδίζονται στο ελάχιστο. «Είναι ένας ακόμα τελικός για μας. Ξέρουμε ότι αν χάσουμε, χάνουμε κάθε ελπίδα πρόκρισης στο φάιναλ φορ, οπότε το κίνητρό μας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της νίκης». Οσο για τη διαφορά των 17 πόντων της ήττας στον πρώτο γύρο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι ακόμα και εάν δεν επιτευχθεί δε σημαίνει ότι χάθηκαν τα πάντα.

Στην αντίπερα όχθη, στον Ολυμπιακό, ξέρουν πως ο δρόμος για την Μπολόνια... περνάει από το ΟΑΚΑ αφού αν νικήσουν βρίσκονται μια ανάσα πριν το φάιναλ φορ. Μπορεί να έχουν το αβαντάζ της νίκης με 17 πόντους (που σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο), αλλά, όπως δηλώνει ο Σούμποτιτς, αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει είναι η νίκη. «Σε κάθε παιχνίδι έχουμε τον ίδιο σκοπό, να κερδίσουμε. Κάθε ήττα μάς πάει πίσω. Κάθε νίκη μάς φέρνει πιο κοντά στο φάιναλ φορ. Οχι ότι προκρινόμαστε, αφού ο όμιλος θα συνεχιστεί με το ίδιο ενδιαφέρον ως το τέλος».

Στο άλλο ματς του ομίλου η ΑΕΚ παίζει εκτός έδρας με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Πέμπτη 21.30).

Σώθηκε στο... μηδέν

Ενα εκπρόθεσμο τρίποντο του Μποντίρογκα στη Νέα Σμύρνη έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 88-89 επί του Πανιωνίου και αποσόβησε ένα νέο στραβοπάτημα των «πρασίνων». Πάντως, στον Πανιώνιο... ακόμα φωνάζουν αφού θεωρούν ότι το σουτ έγινε αφού είχε μηδενιστεί το χρονόμετρο. Στην υπόλοιπη, 23η, αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε του Αρη με 93-89 πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη εκτός έδρας νίκη του μετά από 11 μήνες. Στη μάχη της ουράς ο ΚΑΟΔ πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Αμαρουσίου με 97-88 όπως και η Δάφνη επί του Ιωνικού Ν.Φ. με 100-80 και πλέον ισοβαθμούν τρεις ομάδες στην τελευταία θέση. Τα άλλα αποτελέσματα: Περιστέρι-Νήαρ Ηστ 96-88, Ολυμπιακός-Ηράκλειο 85-74, ΑΕΚ-Ηρακλής 81-69. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 43, Παναθηναϊκός 42, Ολυμπιακός 40, Ηρακλής 38, Πανιώνιος 36, Περιστέρι 35, Μαρούσι 34, ΠΑΟΚ 33, Αρης 32, Ηράκλειο 32, Ιωνικός Ν.Φ. 30, Νήαρ Ηστ 29, Δάφνη 29, ΚΑΟΔ 29.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ