Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «COSMOTE E-VALUE»
Σύσκεψη οργάνωσης και πάλης ενάντια στο αίσχος της «ενοικιαζόμενης» εργασίας

Σήμερα, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου

Χιλιάδες είναι οι «ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι» στην εταιρεία «Cosmote e-Value», ένα πολυάριθμο προσωπικό χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, όσο πιο φθηνό κι ευέλικτο γίνεται, σε ένα καθεστώς που τσακίζει τις ζωές τους.

Ενα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, που μπαίνει στο επίκεντρο του Σωματείου των εργαζομένων, απαιτώντας να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις και να ενσωματωθούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Για τον λόγο αυτόν οργανώνει και σύσκεψη, σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης). Επίσης υπάρχει δυνατότητα και διαδικτυακής σύνδεσης (δήλωση συμμετοχής στο: contact@somateioevalue.gr για να σταλεί το link).

Το Σωματείο άλλωστε πρόσφατα μαζί με εργαζόμενους έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία της «Cosmote e-Value», καθώς επιχειρήθηκε να μετακινηθούν από τη μια εταιρεία «ενοικίασης» στην άλλη, υπογράφοντας νέες ατομικές συμβάσεις με ακόμα χειρότερους όρους.

Ομως μετά την παρέμβαση σωματείου και εργαζομένων αφαιρέθηκαν βλαπτικοί όροι που αφορούσαν π.χ. τον τόπο εργασίας, τη δουλειά και τις υπερωρίες που ενσωματώνονταν μέσα στον μεικτό μισθό κ.ο.κ. «Η παρέμβασή μας και η στάση των εργαζομένων ήταν αυτή που υποχρέωσε την εργοδοσία να αλλάξει κάποιους από τους όρους που επισημάναμε», σημειώνει το Σωματείο.

Ωστόσο τονίζει πως εξακολουθεί να υπάρχει το καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας και των ατομικών συμβάσεων. Και καλεί τους εργαζόμενους να πάψουν να ανέχονται «το αίσχος της ενοικιαζόμενης εργασίας και τις συμβάσεις που προκύπτουν από αυτές τις μορφές, που στην "E-value" αγγίζει τους 3.500 εργαζομένους. Χιλιάδες εργαζόμενοι δανεικοί, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, με 6ωρα και τον κατώτατο μισθό, με ανύπαρκτες συνθήκες και όρους δουλειάς, χωρίς μέτρα για την υγεία μας και την ασφάλεια».

Το ζητούμενο για το Σωματείο λοιπόν είναι, όπως σημειώνει, να συνεχιστεί ο αγώνας «ώστε να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε "Cosmote E-value", να δοθούν γενναίες αυξήσεις πάνω από 15% και πως με βάση αυτές τις αυξήσεις θα υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Εσωτερικός Κανονισμός Προσωπικού, που θα μας προστατεύει και θα μας εξασφαλίζει από τις ορέξεις της εργοδοσίας, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με ατομικές διαπραγματεύσεις και τους εκβιασμούς».

Τέλος το Σωματείο σχολιάζει και τη στάση του «Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στην Cosmote- Evalue», στη διοίκηση του οποίου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, αναδεικνύοντας ότι την ίδια στιγμή που καμώνεται πως «αντιπροσωπεύει εργαζόμενους», δεν δέχεται καν για μέλη του όσους είναι ενοικιαζόμενοι, ενώ έχει υπογράψει μειώσεις μισθών, Συλλογική Σύμβαση κάτω από τον κατώτατο μισθό και ότι έδρα εργασίας είναι όλη η Ελλάδα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ