Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Παιχνίδι και χαμόγελα στις όμορφες παιδικές γιορτές

ΝΙΚΑΙΑ
ΝΙΚΑΙΑ
Ζωγραφική, παιχνίδι, μουσική, χορό και φυσικά πολλά χαμόγελα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στις γιορτές για τα παιδιά που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο, μαζί με σωματεία και την Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ) καλούν σε χριστουγεννιάτικη γιορτή αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου «Τάκης Τσιόγκας». Θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών με τίτλο «Ο καραγκιόζης και τα ξωτικά», έργο του Κοσμά Παναγιώκα, ενώ συγχρόνως θα υπάρχουν και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης κι άλλες εκπλήξεις.

Τις προηγούμενες μέρες

Μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης την προηγούμενη βδομάδα για τα παιδιά των εργαζομένων. Το πρόγραμμα είχε τραγούδια, μουσική και παράσταση Καραγκιόζη, ενώ τα παιδιά έφτιαξαν αναμνηστικά και ζωγράφισαν. Οι μικροί αλλά και οι ...μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να γελάσουν με τις ατάκες του Καραγκιόζη και να ανταλλάξουν ευχές για δύναμη και υγεία.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας είχε παραμύθια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στολισμό ευχόδεντρου, χορό και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.

Εκδήλωση πραγματοποίησε και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης. Μέλη του Συλλόγου έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες μαζί με τους μικρούς επισκέπτες του χωριού και παράλληλα συζήτησαν με τους γονείς για τη δράση του Συλλόγου Γυναικών.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Παιδική γιορτή πραγματοποίησε επίσης το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) ν. Αττικής. Μετά την ανάγνωση παραμυθιού από την Εύη Κοντόρα, τα παιδιά και οι γονείς τους στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ξεχωρίζοντας ευχές όπως κανένας να μη μείνει χωρίς σπίτι μέσα στις γιορτές, κανένας να μην είναι μόνος του, όλα τα παιδάκια να έχουν δώρα. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η εμφάνιση του Αη Βασίλη που μοίρασε δώρα.

Μια όμορφη και «ζεστή» χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ομάδα Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ). Τα παιδιά πραγματοποίησαν κατασκευές, άκουσαν παραδοσιακά παραμύθια και τραγούδια. Στόλισαν το δέντρο με τις δικές τους παιδικές ευχές για ειρήνη και αγάπη.

Ξεχείλισε από παιδικά χαμόγελα ο χώρος του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας κατά την παιδική γιορτή. Η γιαγιά Ειρήνη διάβασε στα παιδιά χριστουγεννιάτικο παραμύθι, γεμάτο υπέροχους συμβολισμούς και τραγούδησαν μαζί της γιορτινά τραγούδια. Στη συνέχεια κάθισαν όλα μαζί και δημιούργησαν το δικό τους δεντράκι, που φεύγοντας πήραν στο σπίτι. Τα παιδιά απόλαυσαν με την καρδιά τους τη ζωγραφική και τις «βουτιές» στα διάφορα υλικά αλλά και τα γλυκίσματα που τους πρόσφεραν οι γυναίκες του Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ