Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθλιότητα σε βάρος Ρομά με νοητική υστέρηση

Μια απίστευτη αθλιότητα έγινε στην Πάτρα παραμονή Πρωτοχρονιάς από παρέα ανδρών σε βάρος ενός Ρομά με νοητική στέρηση, ο οποίος έλεγε τα κάλαντα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου, με τους δράστες - σύμφωνα με πληροφορίες - να επιβάλλουν στον 35χρονο που μπήκε στο κατάστημα για να τραγουδήσει το «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά» να γονατίσει πρώτα, προκειμένου να δεχθούν να τους «τα πει».

Στη συνέχεια, και όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media, κάποιος έριξε εύφλεκτο υλικό στον αβοήθητο Ρομά και του έβαλε φωτιά, με τον ίδιο να παλεύει μόνος του για να σβήσει τις φλόγες. Ευτυχώς τα κατάφερε, χωρίς να υποστεί εγκαύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο ανάρτησε μέλος της παρέας των δραστών, ενώ αρκετοί εμφανίστηκαν με σχόλιά τους να επικροτούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος κλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας, όπου είπε στους αστυνομικούς ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως περιγράφονται, ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ και πηγαίνει συχνά στη συγκεκριμένη επιχείρηση για να αναζητήσει παλιά υλικά. Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης οι αστυνομικές αρχές θα αναζητήσουν υλικό για την υπόθεση και θα το παραδώσουν στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ