Πέμπτη 5 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Με αμείωτη ένταση οι προετοιμασίες για την κλιμάκωση του αγώνα

Συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες και παρεμβάσεις του Σωματείου στα πόστα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με τα μέλη της διοίκησης να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις και παράλληλα να προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 31 Γενάρη και χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής δυνατότητα ανανέωσής τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους ξέρουν καλά ότι μόνο μέσα από την ενότητά τους και τον αγώνα μπορούν να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και τον μόχθο που τους οφείλεται.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΛΑΡΚΟ θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση που έχει ορίσει το επιχειρησιακό Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας για την Τρίτη 10 Γενάρη, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο του οικισμού.

Η συνέχεια θα δοθεί με τη σύσκεψη Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και Τοπικής Διοίκησης, που διοργανώνουν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ την Κυριακή 15 Γενάρη στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού, όπου θα ενημερώσουν πλατιά και για τις προτάσεις τους για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την παραπέρα ανάπτυξή της προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα κλιμακωθεί με τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Μαρτίνου της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, την Παρασκευή 20 Γενάρη, στις 10 π.μ. και θα κορυφωθεί το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι εργαζόμενοι θέλουμε να δουλέψουμε, να καπνίσει ξανά το εργοστάσιο. Αυτό εισπράττουμε καθημερινά στις επαφές που έχουμε με τους εργαζόμενους, μαζί με την αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας, και προσθέτει: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους και ολόκληρη την τοπική κοινωνία και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας».

Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόσφατη εκταμίευση 6,4 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς την ειδική εκκαθάριση, ο Παναγιώτης Πολίτης σημειώνει αρχικά ότι πρόκειται για χρήματα που προβλέπονταν στην εγκληματική τροπολογία του Ιούλη του 2022 για τις συμβάσεις των εργαζομένων από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβρη και όχι κάποια πρόσθετη χρηματοδότηση.

«Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και των μηχανισμών της ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα χρήματα αυτά δεν είχαν εκταμιευθεί και η μισθοδοσία μας καταβάλλεται από τα έσοδα της ΛΑΡΚΟ. Εσοδα που συνεχίζονται και τώρα που η ΛΑΡΚΟ είναι κλειστή για πάνω από 5 μήνες και αφορούν εισπράξεις από πωλήσεις αλλά και από το εμπόριο ρύπων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που όχι μόνο φτάνουν για να καλύψουν τη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και επαναλειτουργίας», αναφέρει ο Παναγιώτης Πολίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ