Πέμπτη 5 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «DEMO»
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες για την ανάκληση της απόλυσης

Συνέχεια στις αγωνιστικές του πρωτοβουλίες με αίτημα να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενου από την εταιρεία «DEMO» δίνει το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής. Τη Δευτέρα 9 Γενάρη καλεί σε κινητοποίηση, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στην Ανοιξη, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση. Στο μεταξύ, χτες το βράδυ είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην εταιρεία. Ανάλογη κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί και στις 21 Δεκέμβρη.

Ο εργαζόμενος που απολύθηκε στα μέσα Δεκέμβρη είναι δραστήριο μέλος του Συνδικάτου και δούλευε ως ομαδάρχης στο Τεχνικό Τμήμα της επιχείρησης. Συμμετείχε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενημέρωνε τους συναδέλφους του για τα δικαιώματά τους και ήταν πάντα παρών στην υπεράσπισή τους. Στο φόντο αυτό, το Συνδικάτο κάνει λόγο για στοχευμένη απόλυση, ενώ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας, η οποία αποδίδει την απόλυση σε «χαμηλή απόδοση».

Οπως εξηγεί στην ανακοίνωσή του, «η "DEMO" είναι μία εταιρεία με πάνω από 1.000 εργαζόμενους και επενδυτικό πλάνο 356 εκατομμυρίων ευρώ για τις χρονιές 2021 έως 2027», ενώ μαζί με τις υπόλοιπες φαρμακευτικές αρνείται το αίτημα των εργαζομένων, της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίθεση της εργοδοσίας με την απόλυση του μέλους του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ