Πέμπτη 5 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Νέα κινητοποίηση την Τρίτη 10/1 για την απόσυρση του ΠΔ 85/2022

Συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις των καλλιτεχνικών σωματείων και των σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών με αιχμή το ΠΔ 85/2022, που υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους σε επίπεδο απολυτηρίου Λυκείου. Καλλιτέχνες και σπουδαστές ζητούν την απόσυρση του απαράδεκτου ΠΔ και παράλληλα αναδεικνύουν το πάγιο αίτημά τους για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και δημιουργία δημόσιων σχολών Τεχνών, πανεπιστημιακού επιπέδου.

Επόμενος μεγάλος σταθμός στη δράση τους είναι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, όταν προγραμματίζουν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11.30 π.μ. και στη συνέχεια μοτοπορεία μέχρι το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι. Για τους συγκεντρωμένους, θα υπάρχει επίσης πούλμαν στο Πεδίον του Αρεως για τη μετακίνηση προς το υπουργείο Παιδείας.

Για τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ) έχει αποφασίσει στάση εργασίας σε όλες τις πρόβες, τις παραστάσεις, τα μαθήματα, τα γυρίσματα, τα studio και τα εργαστήρια, από τις 11.30 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ