Σάββατο 7 Γενάρη 2023 - Κυριακή 8 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Δίνουμε «ραντεβού» με χιλιάδες λαού στη μεγάλη λαϊκή συναυλία με μελωδίες που μας έχουν συντροφεύσει αμέτρητες στιγμές

Με λιγότερο από μια βδομάδα να απομένει για τη συναυλία που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, οι Κομματικές Οργανώσεις συνεχίζουν ασταμάτητα το κάλεσμά τους ώστε να μη λείψει κανείς και καμιά από το μοναδικό αυτό γεγονός.

Αυτήν την προσπάθεια και το κλίμα που επικρατεί παραμονές της εκδήλωσης μεταφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής.

«Πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά με πρωτοβουλία του ΚΚΕ η οποία αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία από τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οπαδούς και φίλους. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού μιλάμε για μια γιορτή αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο, με όσους παραβρεθούν να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον ίδιο να διευθύνει τη συναυλία και βέβαια να απολαύσουν ένα μέρος από το τεράστιο σε έκταση και ένταση έργο του. Εργο που εκτός από την τεράστια διαδρομή του, που μετράει τουλάχιστον 60 χρόνια, μιλάει απευθείας στη λαϊκή ψυχή, αντιπροσωπεύει τους καημούς και τους πόθους της. Μπορεί λοιπόν με τον Σταύρο Ξαρχάκο να συναντιόμαστε για πρώτη φορά σε μια μεγάλη λαϊκή συναυλία, όμως με τις μουσικές του, με τα τραγούδια του έχουμε συναντηθεί χιλιάδες. Οι μελωδίες του μας έχουν συντροφεύσει, μας έχουν εκφράσει, μίλησαν αντί για εμάς αμέτρητες στιγμές. Μελοποιημένα τραγούδια πασίγνωστα, διαχρονικά, βγαλμένα μέσα από τη ζωή του λαού και τη λεβεντιά της που αποτελούν με τη σειρά τους αναπόσπαστο κομμάτι της. Πόσες και πόσες φορές δεν έχει ο καθένας μας σιγοτραγουδήσει "έκανα τον πόνο μου κουράγιο", δεν έχει σφυρίξει αυτές τις μελωδίες, δεν έχει πλημμυριστεί από ρίγη συγκίνησης αλλά και μαχητικής αισιοδοξίας;

Εξ ου και η πολύ μεγάλη ανταπόκριση που συναντάμε όπου γνωστοποιείται η συναυλία, με πλήθος κόσμου να έχει πάρει ήδη στα χέρια του την πρόσκληση "κλείνοντας" από τώρα θέση, πολλοί να μας ζητάνε και άλλες. Ολα πάντως δείχνουν ότι στις 14 Γενάρη δεν θα "πέφτει καρφίτσα" στο στάδιο και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό.

Ολα αυτά μας παρακινούν να πολλαπλασιάσουμε περαιτέρω το άνοιγμά μας, να φτάσει η είδηση και το κάλεσμα της συναυλίας παντού, να δώσουμε "ραντεβού" εκεί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες, όλους όσοι έζησαν αξέχαστες στιγμές στα αντίστοιχα αφιερώματα που έχει διοργανώσει το ΚΚΕ προς τιμήν άλλων μεγάλων καλλιτεχνών, όσοι έχουν αγκαλιάσει την πληθώρα άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κόμματος, όπως και των αφιερωμάτων στα Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Φιλοδοξούμε λοιπόν να φτάσουμε σε όλους αυτούς και βέβαια σε ακόμη περισσότερους που είναι σίγουρο ότι μπορεί να τους "αγγίξει" αυτή η εκδήλωση με το ξεχωριστό περιεχόμενό της. Ταυτόχρονα φροντίζουμε για την πλατιά προβολή της συναυλίας από άκρη σε άκρη στην Αττική, στολίζονται με τα υλικά της κόμβοι και πλατείες, λεωφόροι και εμπορικοί δρόμοι, δήμοι και συνοικίες. Επίσης, για τη μεγάλη συναυλία οι Κομματικές Οργανώσεις δρομολογούν λεωφορεία από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου και του νομού βοηθώντας την πρόσβαση σε όσους το επιθυμούν.

Μαζί με το ειδικό πολιτιστικό βάρος της συναυλίας, μιλάμε ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Κόμματος για το 2023 που θα αφήσει το δικό της στίγμα. Ετσι συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα μέτρα που παίρνουν οι ΚΟΒ και οι ΟΒ της ΚΝΕ με την καθημερινή έγνοια και τον στόχο για να βρεθούμε μαζί με δεκάδες χιλιάδες σε αυτό το ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ